Wauw! Nieuw Spielberg-film heeft een monster-cast

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wauw! Nieuw Spielberg-film heeft een monster-cast

Wauw! Nieuw Spielberg-film heeft een monster-cast

|
|

Laatste update:

Spielberg heeft de cast van zijn nieuwe film The Papers bekend gemaakt! Naast Tom Hanks en Meryl Streep heeft de filmveteraan maar liefst twaalf televisiesterren weten te strikken.

Sterrencast

Spielberg is a busy man! Niet alleen zit hij volop in de productie van zijn scifi-film Ready Player One, hij doet The Papers er doodleuk naast. Nu heeft de regisseur dus de cast bekend gemaakt en die is niet mals. Heb je even? Komt-ie. Onder anderen Alison Brie (GLOW, Community), Bob Odenkirk (Breaking Bad/Better Call Saul), Matthew Rhys (The Americans), Jesse Plemons (Breaking Bad/Fargo), Carrie Coon (The Leftovers/Fargo), Sarah Paulson (American Crime Story) en nog véél meer doen mee.

The Papers

The Papers, wat nog een werktitel is, gaat over het schandaal rondom de Pentagon Papers. In 1971 kwam krant The Washington Post met documenten waarin details werden vrijgegeven over de Vietnam-oorlog en hoe het Nixon-kabinet systematisch aan het liegen was tegen de Amerikanen. Het Witte Huis probeerde in eerste instantie het artikel van The Post te blokkeren, maar dat lukte niet. Met het getouwtrek rondom Trump lijkt dit verhaal nu relevanter dan ooit, dus het is geen verrassing dat Spielberg ervoor kiest de film zo snel mogelijk te maken.

Josh Singer

De film verschijnt in januari in de Amerikaanse bioscopen. Of en wanneer de film in Nederland te zien is, is nog even de vraag. Het script wordt onder andere geschreven door Josh Singer, die al een hele rits politieke drama’s op zijn naam heeft staan waaronder Spotlight, The Fifth Estate en The West Wing. The Papers gaat dus ongetwijfeld een sterk staaltje cinema opleveren.

Lees verder