• Meiland

Wat zit er toch allemaal in die veelbesproken tas van Martien Meiland?

Door Redactie
Martien Meiland

Martien Meiland zeult hem óveral mee naartoe, zijn iconische en veelbesproken rode handtas. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in dat goed gevulde gevaarte?

Auteur: Story - Paulien Bergwerff

De tas van Martien is een veelbesproken onderwerp dit zevende seizoen van Chateau Meiland. Erica ergerde zich er eerder al mateloos aan. Gelukkig laat hij het rode gevaarte thuis tijdens de bruiloft van zijn dochter Maxime. Toch kan de flamboyante ex-kasteelheer - die overigens ook geen subtiele outfit aan had - niet zonder tas van huis vertrekken. Daarom heeft hij een kleiner exemplaar uit de kast getrokken. 

Rode tas van Martien 

"'Mijn rode tas ga ik wel missen, want daar kan altijd zoveel in. En ik heb altijd zoveel troep bij me." Met liefde showt hij de inhoud van zijn geliefde handtas aan de kijkers thuis. "Er zit bijvoorbeeld al een zonnebril in, dat is een hele grote koker, dat gaat niet in dat kleine kuttasje", aldus een subtiele Martien. "Dan heb ik mint, dat kan dan wel want je weet niet wat je te eten krijgt." "Nou, portemonnee", vervolgt hij. "Dat heb ik tegenwoordig niet meer nodig, want ik doe alles met de kaart in de gleuf." Verder tovert hij ook nog een enorm flesje parfum, een stripje paracetamol, een spiegeltje en zijn enorme bos sleutels uit de rode accessoire. Maar het klapstuk komt nog. 

Wijnopener

"Een opener", zegt Martien trots terwijl hij uit het niets een wijnopener uit zijn tas haalt. "Voor als je tegenwoordig ergens een fles wijn tegenkomt en er zit geen schroefdop op en je krijgt trek, dan heb je een opener in je tas", legt hij uit. "Ik heb zoveel in die tas, het is werkelijk een droom", hoor je Martien al verder snuffelend zeggen. Als laatste trekt hij ook nog een tandenborstel tevoorschijn. Voor het geval je iets te eten krijgt met 'kip curry'. 

Kidnappen 

Montana kan het niet meer aanzien. "Dat kan toch niet", lacht ze. "Je doet net alsof je altijd op vakantie gaat. Alsof je gekidnapt gaat worden. Dan heb je alles bij je." Ook kijkers thuis verbazen zich over de spullen die Martien op dagelijkse basis meezeult.

Je las een artikel van Story

Bron: Story