Wat wordt de titel van Avengers 4?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wat wordt de titel van Avengers 4?

Wat wordt de titel van Avengers 4?

|
|

Laatste update:

Terwijl Avengers: Infinity War al bijna in de bios draait, is de titel van de volgend jaar te verschijnen opvolger nog steeds een groot mysterie. Volgens regisseurs Anthony en Joe Russo hebben ze hier een goede reden voor: het vrijgeven van de titel zou namelijk voor ingewijden meteen een grote spoiler zijn voor de afloop van Infinity War. Op Twitter hebben ze deze uitspraak onlangs nog wat extra kracht bijgezet met een onheilspellende reply.

"The Last Shawarma"

Ook het feit dat Marvel en de Russo's er openlijk op zinspelen dat niet alle personages de eindstreep zullen halen in Infinity War geeft aan dat Marvel op het punt staat het roer drastisch om te gooien. Helemaal omdat de contracten van meerdere grote Marvel-sterren na Infinity War aflopen, met dat van Robert Downey Jr voorop. Tony Stark staat op de filmposter opvallend in een Jezus-aan-het-kruis-pose, terwijl de Russo's als backdrop van hun twitter account een door een fan gemaakte afbeelding hebben van Iron Man als Jezus tijdens het laatste avondmaal, met de Avengers als zijn apostelen. Dat belooft niet veel goeds voor Tony. Met een kort overzicht van enkele nog niet verfilmde beroemde verhaallijnen denken we even hardop na en zetten we een paar theorieën op een rijtje.

Avengers Disassembled

Meest voor de hand liggende kanshebber als bronmateriaal voor Avengers 4 is 'Avengers Disassembled'. Met deze serie haalde schrijver Brian Michael Bendis de gevestigde orde van het Marvel-universum flink overhoop. Ook haalde hij zich de woede van aardig wat fans op de hals, omdat hij meerdere populaire personages liet sneuvelen - iets waar de Russo's nu ook al stevig op zinspelen. Onder meer Hawkeye, Thor en Vision leggen het lootje, geen wonder dat de fans woest werden?! Disassembled was bedoeld om de verschillende series van de uitgeverij een nieuwe draai te geven, precies wat Marvel nu met hun Cinematic Universe wil doen.

House of M

Toen Marvel in 2005 de verhaallijn 'Avengers Disassembled' voortzette met 'House of M' werd deze vervolgsaga met precies dezelfde tamtam aangekondigd als deze mysterieuze vierde Avengers-film nu. Schrijver Brian Michael Bendis zei dat de saga "de Marvel-wereld door elkaar zou schudden en het internet op zijn kop zou zetten", precies wat de Russo's nu roepen. In dit verhaal staat Elizabeth Olsen's Scarlet Witch centraal: zij wordt te machtig, draait door en door haar toedoen raken meer dan negentig procent van alle superpersonages in het Marvel-universum hun krachten kwijt. Opvallend is dat Olsen tot voor kort zei dat ze geen interesse had in een Scarlet Witch-solofilm maar afgelopen week ineens riep dat ze een House of M-film wel zou zien zitten.

New Avengers

Nu de contracten van Robert Downey Jr, Chris Hemsworth en Chris Evans allemaal aflopen moet Marvel moet het in de nabije toekomst zonder hun "Grote Drie" zien te stellen. Dit kunnen ze ook doen door de bovenstaande verhalen over te slaan en meteen een frisse start te maken met New Avengers. Zo kan de focus verlegd worden naar een team met nieuwe personages.

Of toch iets totaal anders?

Het vreemde is dat bovenstaande verhalen geen van alle per definitie grote spoilers zouden zijn voor de afloop van Infinity War. Waarom wordt die titel dan zo angstvallig geheimgehouden? Misschien zitten we er straks dan ook helemaal naast, maar misschien kunnen we volgende week heel hard "Zie je wel? We zeiden het toch?!" roepen. Avengers: Infinity War draait vanaf 25 april in alle bioscopen, maar dat wist je natuurlijk allang.

Lees verder