Rob Goossens Ukraine BN'ers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Goossens Ukraine BN'ers
OpinieTV

‘Wat wáren BN’ers trots op zichzelf bij de belactie voor Oekraïne'

|
|

Laatste update:

Rob Goossens zit boven op het nieuws uit de wereld van tv, films en series en is als vaste mediadeskundige verbonden aan RTL Boulevard. Hij schrijft wekelijks een column over wat hem opvalt in de media voor Veronica Superguide.

Laat ik het maar gewoon eerlijk zeggen: ik schaamde me een beetje tijdens de grote actie van Giro 555 voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Tijdens zo’n avond krijg je toch bijna het gevoel dat de échte helden de BN’ers zijn die hun bekendheid inzetten voor het goede doel. Deze keer vond men mij voor het eerst bekend genoeg om in het belpanel plaats te nemen. Het leek me een kleine moeite om een avondje de telefoon te beantwoorden. Sowieso: de afgelopen weken heb ik echt wel gekkere dingen gedaan om vrienden en schoonfamilie in Oekraïne te helpen.

Het ging helaas mis toen ik naar binnen liep bij de tijdelijke telefooncentrale in Hilversum en mij plots, jawel, belangrijk voelde. Mijn moeder is er erg blij mee dat ik daar over het algemeen niet zo’n last van heb. Maar deze keer ging ik genadeloos voor de bijl.

Tevreden erectie

Je krijgt een BN’er-armbandje, sluit vervolgens aan in de BN’er-rij, knikt naar Pietje en Jantje die je vagelijk kent en zwaait hartelijk naar Bernhard en Mientje die je wat beter kent. En prompt denk je: hier hoor ik toch maar mooi bij. In ruil voor een uurtje bellen mag je je een heel jaar goed voelen over je eigen klaarblijkelijke sterrenstatus.

Tot zover de belangeloosheid dus. En terwijl ik mij daar de rest van de avond hoogst ongemakkelijk over voelde, hielp één ding gelukkig enorm: ik was zeker niet het ernstigste geval. Want wat waren sommige bellers zichtbaar trots dat ze de schifting hadden overleefd en hierbij mochten zijn. Het was maar goed dat ze geen grotere rol hadden gekregen tijdens de tv-registratie. Ze zouden zeker twee jaar hebben rondgelopen met een tevreden erectie.

Jeannettes, Floors en Brammetjes

Want het is wel indrukwekkend, die Oekraïners die Russische helikopters uit de lucht schieten. En ze zijn attent, die Nederlanders die ondanks de zorgen over hun koopkracht de spaarrekening plunderden voor Giro 555. Maar wie stond er enthousiast toe te kijken tijdens een benefietwedstrijdje tussen een paar influencers in Nieuwegein? Niet Hetty uit Barendrecht of Volodimir uit Kiev. Dat was Wendy van Dijk, die geheel belangeloos een rondje door de Randstad reed.

Goed, haar nietszeggende rol was niet echt haar schuld. Ze kon moeilijk de hele avond thuis op de bank gaan zitten nadat eerder per ongeluk werd aangekondigd dat ze verslag zou doen bij de Pools-Oekraïense grens. Maar terwijl zij stond toe te kijken bij een statiegeldautomaat, dacht ik wel: had ze nu maar met een loopneus thuisgezeten.

Bij het zien van zoveel lulligheid was ik in één klap genezen van twee kwalen: het ongemak over mijn eerder gevoelde belangwekkendheid was weg, maar dat misplaatste gevoel van importantie ook. Wat restte was trots op alle Jeannettes en Floors en Brammetjes, die samen meer dan 106 miljoen euro doneerden. Voor een land waar de meesten nota bene nog nooit zijn geweest.

Deze week in Veronica Superguide

Catherine Keyl is de laatste tijd weer vaker op tv te zien: denkt ze misschien aan een comeback? De nieuwe serie Het Jaar van Fortuyn gaat over de verkiezingsstrijd tussen Pim Fortuyn en Ad Melkert. Hoewel de afloop een enorm drama werd, is de serie behoorlijk grappig. Massa is Kassa-ster Nicol vertelt dat ze al snel doorhad hoe vakantieparkmagnaat Peter Gillis in elkaar zit.

Max Verstappen Veronica Superguide

Formule 1-coureur Fernando Alonso staat te popelen om weer te racen. Volgens de tweevoudig kampioen maakt Max Verstappen prima kans om zijn titel te prolongerenThe Adam Project is de nieuwe hitfilm op Netflix, en wij spraken met de castRyan ReynoldsZoë Saldana en Jennifer Gardner.

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.

Lees verder