Wat krijgt de winnaar van Heel Holland Bakt?

Heel Holland Bakt

Vanavond komen we er eindelijk achter welke amateurbakker er met de Heel Holland Bakt-bokaal naar huis gaat. Wordt het Enzo, Zeinab of toch Tom? En welke prijzen kan de winnaar eigenlijk nog meer verwachten naast de trofee?

Koken op televisie 

Bij de eindzege zijn om te beginnen wat optredens in het keukentje van Omroep MAX bij de prijs inbegrepen. Erg leuk, maar het laat tegelijkertijd zien dat ook koken op televisie écht een vak is. Een goed voorbeeld hiervan is Hans Spitsbaard uit seizoen 5. 23 jaar, studeerde technische bedrijfskunde, woonde bij zijn oma en veroverde in no time de harten van de kijker. Tv-succes gegarandeerd, zou je zeggen. Toch? Nou, eenmaal in z’n uppie achter het fornuis, bleek Hans net een tikkie te degelijk. Gelukkig doet het aan zijn talent niks af en verkoopt de vriendelijke bolleboos zijn creaties tegenwoordig vanuit een ijssalon in Ede.

 

Winnares Elizabeth Lopez nog steeds op televisie

Denk nu trouwens niet dat we alle winnaars meteen voor die camera weg willen trekken. Elizabeth Lopez, de winnares van het afgelopen seizoen, is bijvoorbeeld nog altijd vast onderdeel van zondagochtendshow EO Life, gepresenteerd door Bert van Leeuwen. Lopez was trouwens niet de eerste die meteen doorstroomde naar de Evangelische Omroep. Ook Annemarie (seizoen 4) deed het heel aardig in middagshow Van Harte. Maar helaas raakte zij, net als veel van haar voorgangers en opvolgers, een beetje in de vergetelheid.

 

Een eigen boek

Ook mag de winnaar van het bakprogramma een eigen kookboek uitgeven. Zo bracht Hans Leren bakken met Hans uit. Hier leert hij je stap voor stap hoe je de prachtige taarten uit het programma zelf kunt maken: van een simpel koekje tot echte patisserie. 

De Heel Holland Bakt-winnares van vorig jaar, Elizabeth, bracht eind 2021 een kookboek uit vol tropische bakrecepten, met een Caribische twist. 

 

De finale 

Vanavond vlammen de drie finalisten nog één keer in de keuken. Geen signatuuropdracht in deze finale, ze moeten meteen aan de bak met de technische opdracht: maak zes kersjes. Hierna volgt een bruidsbuffet als het zevenenhalf uur durend spektakelstuk. Tegen wie zeggen Janny en Robèrt aan het eind van de bakrit volmondig ‘ja’? We komen er vanavond achter! Lees hier hoe het de overige meesterbakkers uit de vorige reeksen is vergaan

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.