Frankie Muniz uit Malcolm in the Middle

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frankie Muniz uit Malcolm in the Middle

Wat is er gebeurd met Frankie Muniz van Malcolm in the Middle?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Begin deze eeuw werd Frankie Muniz wereldberoemd dankzij de titelrol in de cultcomedyserie Malcolm in the Middle. Maar hoe gaat het tegenwoordig met deze voormalige tienerster?

Frankie Muniz speelde zichzelf in de kijker via bescheiden bijrolletjes in hitseries als Spin City en Sabrina, The Teenage Witch. Maar zijn grote doorbraak kwam in 2000 met Malcolm in the Middle. Hierin speelt Muniz een hoogbegaafde tiener met een IQ van 165. Zijn prettig gestoorde familie, waaronder Breaking Bad-ster Bryan Cranston als Malcoms vader, houdt dit jonge genie echter met beide benen op de grond.

Wat is er gebeurd met Frankie Muniz van Malcolm in the Middle?

Golden Globes

Malcolm in the Middle was een enorme hit en de rebelse comedykraker won tientallen prestigieuze televisieprijzen. Frankie Muniz werd zelfs twee keer genomineerd voor een Golden Globe in de categorie beste acteur in een comedyserie. In dezelfde periode speelde Muniz ook nog mee in de populaire animatieserie The Fairly Odd Parents van Nickelodeon. Maar het tij keerde in 2006, toen er na zeven seizoenen een einde kwam aan Malcolm in the Middle.

Sharknado

Na de finale van Malcolm in the Middle besloot Frankie Muniz zich te richten op een andere liefde in zijn leven: de racesport. Als coureur deed hij mee aan vele toernooien en reed hij voor diverse teams. In die tijd was Muniz nog maar sporadisch in films- en televisieseries te zien. En als dat al het geval was, was dat waarschijnlijk om zijn dure passie te bekostigen. Zo speelde hij parodieversies van zichzelf Sharknado: Heart of Sharkness, Don't Trust the B---- in Apartment 23 en Preacher.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Geheugenverlies

Maar het leven van Frankie Muniz was niet alleen maar lachen, gieren, brullen. In 2012 en 2013 werd de voormalige televisiester getroffen door een hevige TIA. Later zou Muniz onthullen dat hij hierdoor lijdt aan geheugenverlies. Zo vertelde de acteur dat hij veel jeugdherinneringen mist, waaronder zijn tijd als hoofdrolspeler van Malcolm in the Middle. Muniz is echter niet van plan om zijn leven te laten bepalen door zijn gezondheidsproblemen.

Wat is er gebeurd met Frankie Muniz van Malcolm in the Middle?

Vader

Ik wil voorwaarts en niet te veel stilstaan bij het verleden”, vertelde Frankie Muniz in 2019 in een interview met People Magazine. “Ik wil gewoon alles uit het leven halen wat erin zit.” En de acteur houdt zich aan zijn woord. In 2020 trouwde hij met zijn grote liefde Paige. Sinds vorige maand zijn zij de trotse ouders van hun zoontje Mauz. Nu maar hopen dat Muniz een betere pappa is dan zijn pedagogisch volstrekt onverantwoorde televisievader Hal!

Lees verder