The tinder Swindler

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The tinder Swindler
The Tinder SwindlerBrandende Vraag

Wat is er gebeurd met Ayleen, de Nederlandse vrouw uit The Tinder Swindler?

|
|

Laatste update:

We weten inmiddels hoe het gaat met Simon Leviev, de gewiekste oplichter uit Israël die zich voordeed als miljardair in The Tinder Swindler. Maar hoe is het eigenlijk afgelopen met Ayleen Charlotte, de Nederlandse vrouw die we in de documentaire te zien krijgen? 

140.000 dollar

Mocht je de documentaire The Tinder Swindler nog gaan bekijken, dan zullen je oren zeker gaan klapperen bij het horen van de verhalen van de vrouwen. In totaal heeft Simon Leviev - wiens echte naam Shimon Hayut is - maar liefst 10 miljoen dollar ontfutseld bij verschillende vrouwen wereldwijd, door zichzelf voor te doen als een miljardair die zich begeeft in de diamantenhandel. Eén van zijn slachtoffers was de 33-jarige Nederlandse vrouw Ayleen Charlotte. 

Relatie van anderhalf jaar

De Amsterdamse Ayleen is in totaal anderhalf jaar en tienduizenden dollars verder in een relatie met de zogenaamde miljardair Simon, als ze plotseling in het nieuws te horen krijgt over zijn oplichtingspraktijken. Simon ontkent bij hoog of laag dat hij hier iets mee te maken heeft. Maar Ayleen laat het er niet bij zitten en besluit om haar zogenaamde vriend een koekje van eigen deeg te geven. Ze stelt voor om de dure merkkleding van Simon te verkopen - en zo in elk geval gedeeltelijk het geld terug te krijgen dat hij haar afhandig maakte. 

Koekje van eigen deeg voor The Tinder Swindler

Als Ayleen haar oplichter Simon onder valse voorwendselen naar Athene lokt, licht ze de autoriteiten in over zijn precieze locatie. In Athene wordt Simon uiteindelijk opgepakt en uitgeleverd aan Israël, waar hij vijftien maanden cel krijgt opgelegd, maar er uiteindelijk slechts vijf in de gevangenis hoeft uit te zitten.  

140.000 dollar schuld voor Ayleen 

Ayleen is nog altijd druk met het afbetalen van haar schulden - 140.000 dollar in totaal, wat ze enigszins compenseert door de kleding van Simon te verkopen op eBay, zo meldt het magazine Rolling Stone. Het ene na het andere luxe item en accessoire van Gucci, Louis Vuitton en Dolce & Gabbana krijgt een trotse nieuwe eigenaar, maar het is bij lange na niet genoeg om het totaalbedrag dat Ayleen is verloren te compenseren. Nog los van de emotionele schade die haar en de andere slachtoffers is aangedaan, natuurlijk. Net als de andere vrouwen hoopt Ayleen dat Simon voor zijn daden wordt berecht. De oplichter loopt ondertussen weer vrij rond in Israël met een nieuwe vriendin. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder