Samantha Steenwijk en Tijl Beckand in De Verraders

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Samantha Steenwijk en Tijl Beckand in De Verraders

Makers De Verraders onthullen wat er gebeurt als alle Verraders zijn verbannen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

RTL 4-hit De Verraders scoort week na week topcijfers en maakt enorm veel los, helaas tot aan doodsbedreigingen aan toe. Kijkers vragen zich nog wel een aantal dingen af, logisch ook bij zo'n gloednieuw tv-format. Bijvoorbeeld: wat zou er gebeuren als alle Verraders er op een gegeven moment uit zouden liggen?

Wij gingen verhaal halen bij de programmamakers, die ons eerder al uitlegden wat er gebeurt bij een gelijkspel in de Raad. Wat blijkt? De makers hebben het spel zó opgezet, dat er eigenlijk vrijwel zeker tot en met de finale altijd één Verrader in het spel zit.

De Verraders zonder Verraders

De Verraders zonder Verraders... klinkt gek. Toch geven de makers toe dat de Getrouwen in principe alle Verraders zouden kunnen verbannen. "De kans dat dit gebeurt is erg klein, maar theoretisch wel mogelijk." Toch kwamen ze wel met ingebouwde spelelementen die ervoor moeten zorgen dat die kans zo klein mogelijk blijft.

Makers De Verraders onthullen wat er gebeurt als alle Verraders zijn verbannen

'Verleiden of zelfs chanteren'

"Als programmamakers willen we zo weinig mogelijk bemoeienis met het verloop van het spel om de authenticiteit te waarborgen", zo klinkt het. "Daarom hebben we vooraf al bedacht dat verraders onder bepaalde voorwaarden getrouwen kunnen verleiden of zelfs chanteren om over te stappen naar het kamp van de verrader."Samantha Steenwijk werd op een gegeven moment verleid om bij De Verraders te komen, maar blijkbaar konden de Verraders ook iemand chanteren?! Heftig. Nou, dan hebben we alvast iets om naar uit te kijken in seizoen 2!

Altijd een Verrader in het spel

De makers benadrukken dat ze niet alles gaan verklappen, "maar met dit soort middelen zijn we verzekerd dat er altijd t/m aflevering 8 tenminste 1 verrader in het spel zit". Het finale-spel van vanavond gooit de boel trouwens nog een keer helemaal overhoop: zelfs Getrouwen mogen nu sneaky doen. "Tevens is het in het finalespel mogelijk dat zelfs getrouwen elkaar verraden… De dreiging en spanning van verraad blijft dus altijd!"We moeten een beetje terugkomen op de kop: nee, we weten eigenlijk niet wat er daadwerkelijk gebeurt als alle Verraders er vroegtijdig uit liggen, maar... dat is ook iets dat we hoogstwaarschijnlijk nooit meemaken. Door de 'maatregelen' van de makers blijft er 99% zeker altijd minimaal één Verrader in the game.

De grote finale van De Verraders is vanavond om 21:30 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder