Dan Karaty

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dan Karaty
BN'ersHolland's Got TalentTV

Wat een mijlpaal! Dan Karaty vandaag een jaar clean

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Eline Elsinga

Dit is absoluut een applausje waard: Dan Karaty, tv-jurylid van Holland’s Got Talent, is vandaag precies een jaar clean!

‘I had a choice’

Dan deelt op Instagram een enthousiaste foto waarop een ballon te zien is met het cijfer 1. “I had a choice: give up that one thing for everything else - or - give up everything for that one thing”, schrijft hij eronder.

‘I lied to myself’

Het jurylid liet vorig jaar aan de wereld weten jarenlang verslaafd te zijn aan alcohol. “For years, I lied to myself, my friends and my family. I avoided help because I was too proud, embarrassed, and scared.” In een interview met Chantal Janzen, voor haar blad &C, sprak hij open over zijn verslaving. 

 

Waarom deelde hij zijn verhaal?

De reden dat Dan zijn verhaalde deelde: hij hoopte mensen te kunnen helpen die in een soortgelijke situatie zitten. Want volgens hem lijden mensen vaak alleen aan angsten en alcoholverslaving. “Sounds simple, but it took so much love, and so much support and guidance from a lot of people. The work will never be done, but the results are all worth it.

Het jurylid is gelukkig back on track en is dit najaar weer op de buis bij Holland’s Got Talent, samen met Marc-Marie HuijbregtsLaatst was Dan zelfs te zien als dragqueen in Make Up Your Mind.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder