Wat deed Bob Sikkes voordat Kopen Zonder Kijken op tv kwam?

Bob Sikkes
© Tom Cornelissen/RTL

Kopen Zonder Kijken is gemakkelijk een grandioos succes te noemen. Er zijn al vijf seizoenen van verschenen én er komen nog minstens twee nieuwe reeksen aan! Maar eerlijk is eerlijk: Kopen Zonder Kijken zou Kopen Zonder Kijken niet zijn zonder aannemer Bob Sikkes. Wat deed hij eigenlijk voordat Kopen Zonder Kijken op tv kwam?

Bouwval Gezocht

De tv-wereld is voor Bob in elk geval bekend terrein, want de aannemer gaf ook de nodige adviezen in het programma Bouwval Gezocht. Hierin werden - zoals de naam al zegt - bouwvallen flink onder handen genomen. 

Bob deed mee aan het programma tussen 2006 en 2008, en tussen 2017 en 2018. Het format werd gepresenteerd door Peter van der Vorst en Natasja Froger. Na enkele jaren afwezigheid lijkt Bouwval Gezocht weer terug te keren op de buis, want er worden deelnemers voor het programma gezocht!

Bob was in 2012/2013 ook te zien in Verbouwen Zonder Grenzen met Irene Moors. Het programma lijkt op Bouwval Gezocht, maar dan in het buitenland.

Benieuwd in wat voor huis Bob zelf woont? Wij hebben het antwoord voor je!

S.O.S. Verbouwing

Waar een verbouwing is, is Bob om advies te geven! In 2009 startte het programma S.O.S. Verbouwing met Angela Groothuizen. Een jaar later nam Sander Janson het presentatiestokje over, maar na twee seizoenen verdween het programma van de buis. In S.O.S Verbouwing werd hulp geboden bij verprutste verbouwingen, maar zo succesvol als Kopen Zonder Kijken werd het duidelijk niet.

TV Makelaar: Mission Impossible

In TV Makelaar: Mission Impossible (vanaf 2014) krijgen eigenaren van onverkoopbare woningen hulp bij de verkoop. De presentatie lag in handen van Froukje de Both en Evelyn Struik, maar TV Makelaar: Mission Impossible is nu niet meer op tv te zien.

Voor en naast zijn tv-carrière

Om op te treden als bouwexpert in verschillende tv-programma’s moet je natuurlijk de nodige ervaring hebben! Naast zijn tv-carrière timmert Bob al jaren aan de weg met zijn eigen aannemersbedrijf: Flow Works. Daarnaast verhuurt hij enkele woningen in Spanje via AirBnb. En ja, we kunnen haast niet anders dan geloven dat Bob achter de renovaties ervan zit...

Ook benieuwd wat Kopen Zonder Kijken-styliste Roos deed voor haar tv-debuut? Wij zochten het voor je uit!

In de toekomst kunnen we Bob ook zien in een nieuw woonprogramma: De Moeite Waard. Hierin worden woningen opgeknapt om vervolgens met winst te verkopen. De presentatie wordt verzorgd door Tijl Beckand. Natuurlijk is Bob van de partij om de nodige bouwadviezen te geven!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast-apps.