Warner Bros. mag bewijzen dat de heks uit The Conjuring echt bestond

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Warner Bros. mag bewijzen dat de heks uit The Conjuring echt bestond

Warner Bros. mag bewijzen dat de heks uit The Conjuring echt bestond

|
|

Laatste update:

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Die claim maakt horrorfilms direct een stuk angstaanjagender. Voor Warner Bros. betekent het echter problemen: ze worden aangeklaagd voor hun horrorfilm The Conjuring.

The Demonologist

Het is niet de eerste keer dat de filmstudio een zaak aan hun broek heeft hangen. Ditmaal is de aanklager Gerald Brittle, die het boek The Demonologist: The Extraordinary Career of Ed and Lorraine Warren schreef. Hij gelooft dat de verhalen van het paranormale koppel verzonnen zijn. The Conjuring is volgens Warner Bros. niet gebaseerd op Brittles boek, want ze zijn waargebeurd. Daar wil Brittle bewijs van.

Geen toestemming

De auteur zegt de exclusieve rechten te hebben op het gebruik van de zaken van de Warrens, dus volgens hem en zijn advocaat had Warner Bros. die toestemming nooit moeten krijgen. Er zit maar een ding op voor de filmstudio: bewijzen dat de heks die zichzelf ophing in het landhuis van de Perrons en bij wie alle ellende begon, echt heeft bestaan. 

The Conjuring

The Conjuring gaat over een gezin dat een spooky landhuis op het platteland betrekt. Ze ontdekken vreemde zaken en de kleinste ziet een denkbeeldig vriendje in het spiegeltje van een muziekdoosje. Wanneer ze doorhebben dat het gaat om een duistere kracht, roepen ze de hulp in van Ed en Lorraine Warren. In deze meest angstaanjagende zaak uit hun carrière, krijgen ze te maken met een machtige demoon.

Tweet van James Wan

Warner Bros. heeft nog een andere optie en dat is net doen alsof ze het boek The Demonologist niet kenden. Helaas postte regisseur James Wan in 2011 bovenstaande tweet, waarmee die mogelijkheid sowieso van tafel is. 

Lees verder