Waarom zat Gerard Joling zo lang niet in VI?

Jarenlang zat Gerard Joling eens in de zoveel tijd bij Veronica Inside of de vele, eerdere VI-varianten. Gisteren maakte hij voor het eerst in héle lange tijd weer zijn ordinaire opwachting bij de VI-heren. Waarom duurde het zo lang?

Gerard Joling VI

Zet Gerard Joling in de VI-studio en je weet: de platte poep-, pies- én piemelhumor vliegt je om de oren. 'Geer' matcht als geen ander met de ordinaire vibe van Derksen en Gijp. Na heel veel memorabele optredens in de loop der jaren, viel het met de introductie van de dagelijkse VI-variant Vandaag Inside toch een beetje stil op Joling-gebied. Gisteren legde Gerard uit hoe het eigenlijk komt dat-ie zo lang niet aanschoof.

Gerard Joling terug in VI

Wilfred opende de VI van gisteren met de vraag waar Gerard al die tijd was. Het... heeft iets te maken met het niveau van zijn humor, zo blijkt. "Nou, waar was ik al die tijd? Ik moet je zeggen: ik hoor heel vaak van mensen van: ‘Geer, wanneer zit je weer in VI?’ Weet je wat dat dan is? Het probleem was een beetje mijn management, die zei: ‘Iedere keer dat je in dat programma hebt gezeten, hebben we ongeveer een week werk om alles weer een beetje recht te trekken.’"

'Doorgeschoten'

Het The Masked Singer-panellid geeft ook gerust toe dat zijn beruchte VI-optredens, check hieronder een heerlijke compilatie, af en toe een beetje te ver gingen. "Als ik filmpjes van mezelf terugzie, dan denk ik zelf ook wel eens: misschien ben ik soms een beetje doorgeschoten of was het too much, maar we hebben altijd vreselijk veel gelachen."

Vandaag Inside is iedere werkdag rond 21.30 uur te zien op SBS6.