Christiaan Ruesink

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Christiaan Ruesink
Opinie

‘Waarom kijken we Studio Sport als we alles al weten?’

|
|

Laatste update:

Veronica Superguide-hoofdredacteur Christiaan Ruesink is een alleskijker. Elke week kiest hij zijn favoriet. Met deze week: de Eredivisie-wedstrijden van Studio Sport kijken terwijl je eigenlijk alles al weet.

Helaas lukt het ons de laatste tijd steeds minder vaak, maar nu zitten we met z’n drieën klaar voor Studio Sport. Het is zeven uur ’s avonds, we hebben net gegeten en mijn jongens en ik verheugen ons op de beelden van de wedstrijden uit de Eredivisie. Daar is Tom Egbers al. Hij kondigt zoals gebruikelijk de duels aan. We kennen alle uitslagen al, maar we doen net alsof dat niet zo is. Dat doen ze bij Studio Sport ook al jaren. Heerlijk is dat.

Zondagavond zeven uur

Ik denk terug aan de jaren 70, toen ook wij televisie kregen. Zondagavond zeven uur zaten mijn vader en ik klaar voor Studio Sport. Toen al. Het enige wat de afgelopen vijftig jaar is veranderd, is dat de hoeveelheid voetbal is toegenomen. Vroeger had je ook andere sporten tussen zeven en acht uur. Maar nu is het alleen voetbal. Mijn jongens (zestien en achttien jaar) weten niet beter.

'Die vraag fascineert me'

Mijn vader wil nog steeds liever niet weten wat de uitslag is voordat Studio Sport begint. Op zijn telefoon geen notificaties, laat staan beelden van de goals. Wij, daarentegen, weten alles al en toch blijven we kijken. Waarom? Die vraag fascineert me. Is het omdat dit het enige moment is dat we iets met z’n drieën doen? Of omdat het voor ons allen een te koesteren jeugdherinnering is? Want vanaf het moment dat de jongens konden zitten, kijk ik met hen op zondag Studio Sport.

Genieten in stilte

Ik geniet in stilte en verdenk de jongens ervan dat ze het stiekem ook leuk vinden. Gaan ze niet zeggen, natuurlijk. Dat is zo niet cool. Ik besluit het hoge woord eruit te gooien. “Jongens, ik geniet hier echt van, zo samen naar Studio Sport kijken.” Ze kijken wat meewarig opzij en zwijgen.

Lees verder