• BN'ers

Jeroen van der Boom bloednerveus voor Toppers-reeks dit weekend

Jeroen van der Boom

Na een pauze van 3.5 jaar vullen De Toppers dit weekend eindelijk weer de Johan Cruijff ArenA. Maar waar het volksfeest voor bezoekers een moment van totale ontspanning is, bezorgt de concertreeks Jeroen van der Boom slapeloze nachten. In RTL boulevard liet hij vrijdag weten ‘knetternerveus’ te zijn. 

Vliegen met een piano 

De reden voor zijn zenuwen: "ik ga een ode brengen aan Elton John. Daar ben ik kneiternerveus voor, want die man is niet te evenaren. Maar ik ga het toch doen.” Daarnaast zingt hij dit niet met beiden benen op de grond: tijdens het optreden hangt Jeroen met een piano in de lucht. Toch is hij is niet de enige met klamme handjes, ook medetoppers Jan Smit, Rene Froger en Gerard Joling, waren volgens Jeroen gespannen. Dat bleek niet nodig, het kolkende publiek genoot gister met volle teugen van de show, daarmee bezorgden ze de supergroep 'kippenvel'.

Minder populair

Ondanks hun transfer naar SBS, waar ze op zoek gingen naar een nieuwe Topper lijkt de populariteit van de supergroep dalende. Waar ze een paar jaar geleden moeiteloos avond na avond uitverkochten, ging de ticketverkoop dit jaar minder lekker. Kaartjes op de tweede rang werden voor nog geen tientje verkocht via Vakantieveiligen. Volgens Jeroen maakt dat niet uit, aan NU.nl vertelt hij dat als het uiteindelijk 66.000 mensen worden in plaats van 67.000 het ‘nog steeds veel is'.

Tijdloze Toppers 

Het belooft sowieso een bijzondere editie te worden, het derde concert op zondag is hun vijftigste ArenA-show. Alleen oppertopper Froger heeft ze allemaal meegemaakt. Aan NU.nl laat hij weten dat De Toppers over twintig jaar wat hem betreft gewoon nog bestaan: “zolang het publiek het leuk vindt en wij er plezier in hebben, gaan wij echt niet stoppen”. De Toppers zijn tijdloos en kunnen volgens deze oppertopper ook best zonder hem door. 

 

De Toppers zijn 18, 19 en 20 november te bewonderen in de Johan Cruijff-ArenA