Waarom Emma Thompson niet meedoet aan Love Actually

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Waarom Emma Thompson niet meedoet aan Love Actually

Waarom Emma Thompson niet meedoet aan Love Actually

|
|

Laatste update:

De reünie waarvan we allemaal hoopten dat hij zou komen, komt er: Love Actually krijgt een mini-vervolg. Maar niet iedereen komt terug, Emma Thompson heeft daar zo haar redenen voor.

Alan Rickman

“Richard [de regisseur, red.] schreef me en zei, ‘lieverd we kunnen niets voor jou schrijven vanwege Alan’, waarop ik antwoordde: ’nee, natuurlijk niet, het zou verdrietig zijn, veel te verdrietig.” Thompson doelt uiteraard op het verlies van haar tegenspeler Alan Rickman, die vorig jaar januari overleed.

Harry en Karen

In Love Actually speelden Thompson en Rickman, allebei zeer gerespecteerde acteurs, het echtpaar Harry en Karen. Het huwelijk van de twee kwam in de problemen, omdat hij zich bijna liet verleiden door zijn secretaresse Mia. “Ze zouden nu allebei in therapie zitten”, zegt de 57-jarige actrice daar over.

Red Nose Day Actually

In het echte leven waren Emma en Alan goede vrienden. “Het is te snel”, aldus Emma. “Het is een mooi project omdat het voor Comic Relief is, maar er zit geen 'comic relief' in het feit dat we onze dierbare vriend slechts een jaar geleden hebben verloren.” Comic Relief is de organisator achter Red Nose Day, de gelegenheid waarvoor Red Nose Day Actually wordt gemaakt. Regisseur Richard Curtis is één van de oprichters van de organisatie. 

24 maart

Red Nose Day Actually wordt op 24 maart uitgezonden op de BBC. Alan Rickman en Emma Thompson moeten we missen in het vervolg, een groot deel van de rest van de cast is wel te zien in de film. Onder hen vinden we Liam Neeson, Hugh Grant, Martine McCutcheon, Bill Nighy, Keira Knightley en Colin Firth.

Lees verder