Wat gebeurt er met de overgebleven Heel Holland Bakt-taarten ná de uitzending?

De overheerlijke taarten, hazelnootrollen, chocolade-bombe's en cakes vliegen je elke week om de oren in Heel Holland Bakt. Juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven mogen altijd lekker proeven, maar wat gebeurt er daarna met al die baksels?

Heel Holland Bakt

Robèrt doorklieft met gemak een zorgvuldig opgebouwde taart voor één hapje. Eeuwig zonde. Want wat gebeurt er na de uitzending met zo'n gehavend spektakelstuk? Gaat Janny die stiekem binge-eaten, stort presentator André van Duin zich op al die zoetigheid of smokkelt Robèrt ze mee naar zijn eigen winkel? De vraag komt regelmatig terug, en de makers van Heel Holland Bakt hebben hem al een paar keer beantwoord!

Overgebleven baksels

Twitteraar en Heel Holland Bakt-fan Ineke zat in een zure mood. Ze moest naar eigen zeggen vier keer een tweet sturen naar de makers voordat ze ein-de-lijk antwoord kreeg op haar vraag. "We doen ons uiterste best om iedereen te beantwoorden, maar soms is het niet meer te overzien", aldus het officiële HHB-twitteraccount.

Antwoord

Wat blijkt? Janny hoeft al die lekkernijen gelukkig niet in haar eentje naar binnen te schuiven. "De bakkers en de crew proeven elkaars baksels en als er dan nog iets over is nemen zij het mee naar huis."

Kijkers van Heel Holland Bakt waren een beetje bezorgd: die mooie taarten gingen toch niet rechtstreeks de prullenbak in? Dat enorm zonde zijn van het eten, en is dus gelukkig niet zo... Wel wordt er nog véél meer gebakken dan we in Heel Holland Bakt zien!

De deelnemers krijgen twee van de drie opdrachten ruim van tevoren, zodat ze doordeweeks al kunnen oefenen met bakken. Wat er met díe taarten gebeurt is onbekend... De technische opdracht moeten ze tijdens de opnames zelf uitvogelen: daarvoor kunnen de deelnemers niet oefenen.

Heel Holland Bakt

Wil je zelf ook een bakje wagen? Check deze 13 adembenemende creaties uit de geschiedenis van de show voor inspiratie. Heel Holland Bakt zie je elke zondag om 20.25 uur op NPO 1.

Benieuwd hoe het met de oud-winnaars van het programma gaat? We zochten voor je uit hoe het nu met AnnaMenno en Rutger is.