Jort Kelder in jurk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jort Kelder in jurk

Jort Kelder neemt vrouwenquotum op de hak en presenteert Buitenhof in jurk

|
|

Laatste update:

Presentator Jort Kelder presenteert vandaag zijn allerlaatste Buitenhof-uitzending. Die laat hij niet stilletjes en onopgemerkt voorbijgaan; Jort presenteert in een jurk en neemt het vrouwenquotum op de hak. 

"Vandaag word ik het eerste officiële slachtoffer van het vrouwenquotum", schrijft Jort bij een foto van hem in Marie Antoinette-kleding. "Alles aan gedaan. Bretels uit. Jurk aan. Veel geleerd", vervolgt hij. "Soms zelfs geluisterd. Maar straks presenteer ik dan toch, gekleed voor de gelegenheid, mijn laatste Buitenhof. Het was mij een genoegen, dames." 

Buitenhof en het 'vrouwenquotum'

Dit is overduidelijk een kwinkslag richting de makers van Buitenhof. Die zijn nog altijd op zoek naar een vrouwelijke presentator nadat Diana Matroos eerder dit jaar wegging. Jort was haar vervanger, maar die tijd zit er na vandaag op. "Zou je een rokje dragen, dan mocht je blijven", zou zijn collega-presentator Hugo Logtenberg tegen hem gezegd hebben, zo meldt Televizier. Het is nu overigens nog niet bekend wie Jort gaat opvolgen. 

NPO-talkshow

Het schijnt dat Jort Kelder ook in the picture is als één van de mogelijke opvolgers van Eva Jinek, die naar RTL vertrok. Sterker nog: grote kans dat hij ook al een aantal testuitzendingen heeft gedraaid voor de late night-vervanger. Mogelijk presenteert Jort na zijn Buitenhof-exit dus vrij snel wéér een talkshow. We houden je op de hoogte!

Lees verder