Vrijdag op Netflix: mens vs. spook in Spectral

Veronica Superguide logo
Vrijdag op Netflix: mens vs. spook in Spectral

Vrijdag op Netflix: mens vs. spook in Spectral

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vier dagen voor de première pakt Netflix toch nog even uit met deze veelbelovende trailer van sciencefiction-thriller Spectral.

Spectral

Over het algemeen is Netflix wat scheutiger met voorpret richting premières van eigen films en series. Toegegeven, sciencefiction-thriller Spectral werd pas vorige maand gekocht van originele producent Legendary Pictures, maar sindsdien is het angstvallig stil geweest rond de nieuwe titel, die er op basis van deze nieuwe trailer toch veelbelovend uitziet.

Des te fijner voor ons kijkers natuurlijk, dat we maar vier dagen hoeven te wachten op de film die door The Verge wordt omschreven als “Black Hawk Down meets Ghostbusters”. De plot: een eenheid van Amerikaanse Delta Forces neemt het met de hulp van een wetenschapper op tegen boven- of buitenaardse wezens die zo goed als onzichtbaar zijn voor het menselijke oog.

Junkie XL

De cinematografie en special effects zien er prima uit, en ook op de cast is zo te zien niet bespaard. In de hoofdrollen zien we onder anderen Emily Mortimer (The Newsroom), Bruce Greenwood (Star Trek) en James Badge Dale (The Departed). De soundtrack is verzorgd door onze eigen Junkie XL, die zichzelf onsterfelijk aan het maken is met eerdere projecten als Deadpool en Batman v Superman: Dawn of Justice.

De enige vrees hier heeft betrekking op de vraag hoe de soldaten hun onzichtbare vijanden uiteindelijk (waarschijnlijk) toch weten te verslaan. Spoken die op ieder moment kunnen toeslaan, lijken eigenlijk gewoon een maatje te groot. Een megaflauwe magische oplossing zou een behoorlijke anticlimax kunnen betekenen, maar wat ons betreft verdient Spectral zeker het voordeel van de twijfel. Vanaf vrijdag beschikbaar op Netflix dus!

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!

Lees verder