• Meiland
  • TV

Vraagtekens bij zonovergoten Kerst met de Familie Meiland

Kijkers van Kerst met de Familie Meiland genoten van de rare fratsen van Martien Meiland en zijn familie, maar er zat wel érg weinig ‘Kerst’ in de kerstspecial.

Kerst met de Familie Meiland

De familie Meiland dompelde zich eerder al onder in de kerstsfeer in Zweden en Straatsburg, maar in 2022 kozen ze een heel andere opzet. Het kerstdecor werd ingeruild voor een cruise in de Middellandse Zee: vaarwel kerstboom, hallo olijfboom! Natuurlijk werd er op de heenreis al enorm gekreund en gesteund. “Oh, waarom is deze koffer zo zwaar?”

Klein slap piemeltje

Martien, Erica, Maxime en Leroy en Montana flaneerden in Barcelona en Rome, wat natuurlijk véél melige lol opleverde. Martien brandde zijn vingers aan een bakplaat, en probeerde een mojito in elkaar te flansen. Over het resultaat was hij niet helemáál te spreken: “Terrible! Het is net zo’n klein slap piemeltje!”

‘Eeerrrr!’

Voor de vele Chateau Meiland-fans was er genoeg te lachen, maar de ‘kerstspecial’ miste wel een beetje… het kerstgevoel. Tegen het einde werd er nog snel even een kerstdiner georganiseerd. Martien hield een emotioneel betoog over het afgelopen jaar, waarin hij vertelde over het huwelijk van Maxime, het overlijden van Erica’s moeder, de verhuizingen en… de oorlog in Oekraïne. Dit serieuze stukje werd al gauw verstoord toen hij op de gang van het cruiseschip knalhard Erica begon te roepen! "Eeeerrrr!"