youp van t hek met de kennis van nu

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
youp van t hek met de kennis van nu

Youp van ’t Hek: Met De Kennis Van Nu verdeelt kijkers: ‘Generatiekloof’

|
|

Laatste update:

Vanavond was een tv-registratie van Met de kennis van nu van Youp van ’t Hek te zien. Helaas konden lang niet alle kijkers lachen om de theatervoorstelling. De verklaring is mogelijk te vinden in een "generatiekloof". 

Met De Kennis Van Nu vol zelfspot

Vlak voordat het coronavirus om zich heen sloeg, sloot Youp van 't Hek zijn tournee met Met de kennis van nu af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De tv-registratie van die voorstelling was vanavond te zien op NPO1. In Met de kennis van nu blikt de cabaretier terug op zijn lange carrière. Met de kennis van nu staat bol van de (zelf)spot.

'Hij is blijven hangen'

Helaas voor de Koning van de Oudejaarsconference is lang niet iedereen te spreken over Met de kennis van nu. Sommige mensen vonden er niets aan. Hoe kan dat nou? De kijkers komen zelf met een verklaring: Youp is volgens hen “blijven hangen” en inmiddels zelfs “achterhaald”. En dat zou wel eens te maken kunnen hebben met een “generatiekloof”. 

'Een legende mogen aanschouwen'

Zoals de kop van dit artikel al doet vermoeden, heeft Youp echter ook nog genoeg fans. Zij hebben genoten van de show van de levende “legende” en krijgen geen genoeg van zijn befaamde anekdotes over bekakte studentenverenigingen, zure bejaarden en zeurende vrouwen.

Smaken verschillen, zullen we maar zeggen! Toch doen wij graag een dappere poging om iedereen aan het lachen te krijgen. Daarom zetten we bijvoorbeeld graag de 25 beste comedyseries ooit voor je op een rijtje. Liever een film? Probeer dan deze 10 geweldige romcoms. Ten slotte dan voor de fans van stand-up comedy: deze 10 specials op Netflix moet je gezien hebben.

Met de kennis van nu terugkijken? De voorstelling is te vinden op NPO Start en Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder