Barack Obama

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Barack Obama
Hollywood

Voormalig president Barack Obama wint Emmy Award

|
|

Laatste update:

Voormalig president van Amerika, Barack Obama, heeft een Emmy Award ontvangen, meldt THR. Deze prijs won hij voor zijn rol als verteller in Our Great National Parks, een serie op Netflix. In de aflevering A World of Wonder vertelde hij over Afrikaanse stranden, Japanse eilanden en het Groot Barrièrerif in Australië.

Meerdere prijzen

Barack was niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Presentator RuPaul nam de honneurs waar. Naast deze Emmy heeft Barack ook al twee Grammy Awards in ontvangst genomen. Deze prijzen won hij voor twee audioboeken met zijn memoires: The Audacity of Hope en A Promised Land. In 2009 kreeg Barack de Nobelprijs voor de Vrede. Alleen voormalig president Dwight D. Eisenhower kreeg eerder ooit een Emmy.

Chadwick Boseman

Tijdens de Emmy Awards werd zaterdag ook een Emmy Award uitgereikt aan Chadwick Boseman. De Black Panther-acteur overleed twee jaar geleden aan de gevolgen van darmkanker. Nu won hij postuum de prijs voor zijn voice-overwerk in de Disney+-animatieserie What If...?.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder