Voor in de agenda: dit is de premièredatum van Game of Thrones 7

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Voor in de agenda: dit is de premièredatum van Game of Thrones 7

Voor in de agenda: dit is de premièredatum van Game of Thrones 7

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Fans van Game of Thrones wachten met smart op het zevende seizoen van de serie. Wanneer deze zou verschijnen was nog niet bekend. Tot nu. In een interview heeft Liam Cunningham (Davos Seaworth) namelijk verklapt wanneer we op de bank kunnen neerploffen.

Pas in juli

"Ik heb wereldwijd veel mensen teleurgesteld omdat het zevende seizoen eigenlijk in april al zou moeten verschijnen, maar dat wordt nu waarschijnlijk juli", zo zei hij tegen The Independent. De reden: aan het einde van seizoen 6 was het winter. De opnames zijn daarom pas later begonnen omdat de makers echt winterweer nodig hadden en geen warm zonnig weer.

Goed én slecht nieuws!

Liam zat kennelijk op de praatstoel, want hij verklapte nog meer over het aankomende seizoen. "Er komt een grote lancering en tijdens de première zal er iets speciaals gebeuren. Ik heb alleen ook slecht nieuws, want het nieuwe seizoen zal maar bestaan uit zeven afleveringen. En in september dit jaar zullen we pas starten met de opnames van seizoen acht", aldus de acteur.

Op Ziggo

De opnames van het zevende seizoen vinden plaats in Noord-Ierland, Spanje en IJsland. In het verleden verschenen de nieuwe seizoenen van Game of Thrones in april op HBO, maar sinds 1 januari dit jaar nam Ziggo de uitzendrechten over. Wie een abonnement op Ziggo heeft met het pakket Movies & Series XL kan gewoon het nieuwe seizoen van Game of Thrones kijken.

Bekijk hieronder nog een recap van het zesde seizoen van Game of Thrones.

Lees verder