Voor ik het Vergeet: Angela Groothuizen volgt jong dementerenden

Veronica Superguide logo
Voor ik het Vergeet: Angela Groothuizen volgt jong dementerenden

Voor ik het Vergeet: Angela Groothuizen volgt jong dementerenden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Voor het nieuwe, indrukwekkende RTL-programma Voor Ik Het Vergeet volgde Angela Groothuizen een jaar lang jonge mensen met dementie.

Jong dementerenden

Groothuizen ging op pad met dementerende Nederlanders in de leeftijd tussen de 31 en 65 jaar oud en hun familie. Geen leeftijden waarbij je denkt aan dementie, maar toch zijn er teveel mensen die met deze ziekte, die vaak ook pas na jaren geconstateerd wordt, te maken krijgen. In het voorproefje zien we hoe zwaar dat kan zijn.

Voor Ik Het Vergeet

Angela: “Iedereen maakt wel iemand met dementie mee in zijn omgeving. Maar er zijn weinig mensen die weten dat dementie ook jongere mensen kan treffen. Ik denk dat ‘Voor Ik Het Vergeet’ meer begrip kan kweken voor deze ziekte bij jonge mensen. Het is een heel mooi programma geworden. Mensen zullen ontroerd raken, maar het is geen tranentrekker.” 

Verschillende verhalen

Voor Ik Het Vergeet bestaat uit zes afleveringen, waarin Angela bij verschillende gezinnen langsgaat. Hieronder bevindt zich bijvoorbeeld Suzanne: in de zomer van 2015 werd er bij haar nog jonge moeder Alzheimer geconstateerd. Ook het verhaal van Maarten (31) wordt verteld, hij heeft een agressie vorm van dementie en zal zijn dochtertje niet oud zien worden. Je ziet Voor Ik Het Vergeet vanaf 4 april elke dinsdag om 21.30 op RTL 4.

Lees verder