• RTL

Voor Hetzelfde Geld-kijkers over kieskeurig stel: ‘Gaan ze nou mekkeren over de koelkast?’

Voor Hetzelfde Geld

De huizenmarkt is waanzin op het moment. En tegelijkertijd dompelen we ons maar al te graag onder in woon- en verhuisprogramma’s, zoals Kopen Zonder Kijken en Voor Hetzelfde Geld. Maar de kijkers verbazen zich tóch altijd keer op keer weer over die kieskeurige stelletjes die voorbijkomen. “Is het normaal dat mensen tegenwoordig verwachten dat hun droomhuis ergens kant en klaar, dus inclusief gewenste inrichting en kleuren, ergens te koop staat voor hun budget?

In deze aflevering van Voor Hetzelfde Geld zien we een koppel dat in een nieuwbouwappartement in Amsterdam woont. Ze zijn op zoek naar de ruimte en de rust, dus gaan in Voor Hetzelfde Geld kijken wat er allemaal op de markt is binnen hun budget van 700.000 euro. Het liefst hebben ze een ‘kant-en-klaar’ huis waar ze zo in kunnen, maar verbouwen zien ze ook wel zitten. Maar dat blijkt in de praktijk toch iets anders te zitten. Wat is dat toch met die veeleisende deelnemers?

Een lelijke koelkast

Het stel gaat in verschillende huizen kijken. Ze letten op de ruimtes, het licht en de rust. Maar óók de inrichting van de huizen. En er blijkt één heikel punt wat in twee huizen terugkomt: een lelijke (Amerikaanse) koelkast. “Je hebt potdomme een budget van 7 ton en je maakt je druk om een koelkast?”

Mét of zonder inrichting?

Maar het is niet alleen de koelkast. Ook de rest van de inrichting is niet helemaal hun ding. Ze lijken alleen één belangrijk element te vergeten, de huidige bewoners nemen hun meubels gewoon mee… Snapt zij wel dat je een huis zonder de inrichting koopt???

Uiteindelijk gaat het stel proefwonen in huis vier en nemen alvast hun complete uitzet mee. Tv, Senseo-apparaat, maar uiteindelijk bevalt het zó goed dat ze uiteindelijk een bod uitbrengen. Dat bod wordt geaccepteerd. Hun nieuwe droomhuis is gevonden!

Voor Hetzelfde Geld zie je elke dinsdag om 20:30 uur op RTL 4.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.