Volop bedroefde reacties op overlijden van Chewbacca-acteur Peter Mayhew

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Volop bedroefde reacties op overlijden van Chewbacca-acteur Peter Mayhew

Volop bedroefde reacties op overlijden van Chewbacca-acteur Peter Mayhew

|
|

Laatste update:

Zodra het overlijden van Chewbacca-acteur Peter Mayhew bekend werd, kwamen tal van collega's met bedroefde maar ook hartverwarmende reacties. Hieruit ontstaat een beeld van een zachtaardige reus die bij al zijn collega's zeer geliefd was.

Vrienden op het witte doek en in het echt

Harrison Ford, die in de Star Wars-films Chewbacca’s compagnon Han Solo speelde, liet in een reactie weten dat hij van de acteur hield: “We waren partners op het witte doek en we waren ook dertig jaar lang in het echt vrienden.”

De aardigste aller reuzen

Mark Hamill, die in zijn rol als Luke Skywalker bij de eerste drie Star Wars-films met Mayhew samenwerkte, omschrijft de  acteur als “De aardigste aller reuzen”, en zegt dat hij zelf een beter mens is geworden puur door hem te kennen.

Always let the Wookie win

Star Wars-bedenker George Lucas zegt dat Mayhew in het echte leven ook veel op een Wookie leek: “Een groot hart maar een vriendelijke inborst... En ik leerde al snel dat hij hem maar beter altijd kon laten winnen”.

Warm onthaal

De Fin Joonas Suotamo, die de rol van de vervaarlijk grommende Chewbacca na The Force Awakens geheel overnam van Mayhew nadat deze door gezondheidsproblemen niet meer kon acteren, memoreert hoe hartelijk de acteur zijn opvolger verwelkomde: “Peters warme onthaal toen ik erbij kwam heeft zoveel voor mij betekend”.

Hodor en Chewie, twee reuzen naast elkaar

Kristian Nairn, bekend als Hodor uit Game of Thrones, plaatste een foto van een paar maanden terug waarop hij samen met de man achter Chewbacca te zien was op een fan-conventie. De eveneens boomlange Nairn herinnerde dat hij Mayhew jaren geleden voor het eerst ontmoette op een soortgelijke conventie. Dit was voordat de eerste GoT-aflevering met Hodor was uitgezonden, dus niemand wist nog wie Nairn was. Hij bezocht de conventie puur als fan, en herinnert zich hoe vriendelijk Mayhew was en hoe hij voor iedereen de tijd nam.

Zijn nabestaanden zijn ook al net zo aardig

Het Twitter-account van Mayhew wordt beheerd door zijn nabestaanden, die zelf op hun beurt weer vriendelijk reageren op de aardige reacties. Als Time Magazine Harrison Ford over Mayhew citeert met de woorden “I loved him”, reageren zijn nabestaanden met “He knew”. Als Alan Tudyk, die in de Chewbacca-loze Star Wars-film Rogue One de eigenwijze droid K-2SO speelde, vertelt wat Chewbacca voor hem betekende, reageert Mayhews familie door te vertellen dat de acteur diep geraakt was door mooie woorden die Tudyk over de acteur had geschreven.

The Force Awakens gaf hem de wil om te genezen

De mooiste reactie van de Mayhew-familie (tot dusver, want ze zijn volop aan het replyen op alle mooie Tweets) is op een reactie van The Force Awakens-regisseur J.J Abrams. De filmmaker memoreert hoe vriendelijk, aardig, geduldig en collegiaal de Chewbacca-acteur wel niet was. De nabestaanden bedanken op hun beurt Abrams, omdat Mayhews comeback met The Force Awakens de acteur de wilskracht gaf om zijn gezondheidsproblemen te boven te komen. Volgens de familie heeft Abrams hiermee het leven van de acteur eigenhandig met meerdere jaren verlengd.

Dol op fanmail

De familie had ook nog een mooi bericht voor alle fans. Iedereen die de acteur ooit op een fanconventie heeft ontmoet en hem fanmail heeft overhandigd kan gerust zijn dat de acteur dit nooit weggegooid heeft. Mayhew was dol op fanmail en bewaarde deze zorgvuldig, zo blijkt uit deze foto vol ingelijste (!) brieven van fans. Hoe aardig is dat?

Lees verder