Voice-over Frank Lammers over misbruikzaak Gillis: 'Ik weet niet wat daar gebeurd is'

Door Birgit Roobol
Frank Lammers RTL Boulevard
© RTL

Zeg je de familie Gillis, dan zeg je catastrofe! Er hangt een serieuze rechtszaak boven het hoofd van Peter vanwege de vermeende mishandeling van vriendin Nicol, dan is er nog de kwestie illegale huisvesting van arbeidsimmigranten én hij moet ook mogelijk zijn nieuwe Zuid-Limburgse camping sluiten. Heb je ze nog op een rijtje?!

Toch is dit allemaal nog geen reden geweest voor Frank Lammers om te stoppen als voice-over van het programma. Dat zien we in RTL Boulevard.

‘Ik ga daar geen oordeel over vellen’

De Brabantse acteur zegt er het volgende over: “Ik weet niet wat daar allemaal gebeurd is. Dus ik ga daar helemaal geen oordeel over vellen.” Hij blijft voorlopig gewoon lekker voice-overs doen dus. “Zolang het er is”, zegt hij.

Het kijken waard

Frank is misschien nog wel een grotere succesfactor dan de familie Gillis zelf. Het sarcastische commentaar in combinatie met zijn Brabantse tongval maakt het écht het kijken waard. Fikse uithalen, briljante grapjes, Frank Lammers wordt juist alleen nog maar grappiger als Massa is Kassa-voice-over.

Stijgende kijkcijfers

Heel even leek het erop dat de kijkers klaar waren met de realitysoap Massa Is Kassa. De eerste afleveringen trokken vooral ramptoeristen. Maar de cijfers stijgen. En flink ook! Ondanks de misbruikzaak blíjft de massa foxwild worden van het leven van Peter en Nicol.

'We zappen gewoon naar SBS6'

Rob Goossens vertelt aan de RTL Boulevard-desk dat hij er wel wat meer moeite mee heeft dat het programma zó goed scoort, ook al is het nu even stil rondom de zaak. “Zolang dat niet in het nieuws is, heeft de kijker blijkbaar zoiets van ‘we zappen gewoon naar SBS6’.” Al denkt hij ook dat de goed scorende cijfers iets te maken hebben met dat “de concurrentie op de dinsdagavond niet heel groot is”.

De Familie Gillis: Massa Is Kassa is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op SBS6

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.