Vlaamse tv-journalist gaat voortaan door het leven als vrouw

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vlaamse tv-journalist gaat voortaan door het leven als vrouw

Vlaamse tv-journalist gaat voortaan door het leven als vrouw

|
|

Laatste update:

Een journalist van de Vlaamse zender VTM is vandaag zélf nieuws. De 58-jarige Boudewijn van Spilbeeck gaat namelijk vanaf nu door het leven als vrouw. Kijkers van de Belgische journaals hebben dan ook voortaan te maken met Bo.

"Ik heb de beslissing genomen om voortaan als vrouw door het leven te gaan. Dat zal bij velen als totaal onverwacht overkomen, maar voor mij en mijn omgeving is het dat niet. Mijn beslissing om van geslacht te veranderen, neem ik niet lichtzinnig", aldus Van Spilbeek in een officiële verklaring.

In het bericht legt Bo uit dat haar eerste herinnering aan de gedachte dat ze een meisje wou zijn, was toen ze acht jaar was. In haar puberteit is ze zich ook zo gaan kleden. Van Spilbeeck, die in februari 59 jaar wordt, overwoog vijftien jaar geleden een eerste keer om de transitie van man naar vrouw te doen, maar toen leek de tijdsgeest er nog niet rijp voor.

Niet te laat

"Ik vreesde mijn fantastische baan, mijn vrienden en vooral mijn dierbaar gezin te verliezen," schrijft ze. "De afgelopen vijf, zes jaar is mijn onbehagen om als man te leven heel sterk toegenomen. Externe factoren hebben alles versneld: een aantal transgender-vloggers op YouTube die succesvol de transitie doorgemaakt hebben. Maar ook reality-ster Caitlyn Jenner, in een vorig leven bekend als Olympisch kampioen Bruce Jenner. Dat zij op 65 jaar toch de beslissing nam om van geslacht te veranderen, heeft mij doen inzien dat het ook voor mij niet te laat was."

Vandaag was dus de eerste dag van Bo op de nationale televisie en dat gaat gepaard met veel positieve reacties. 

Lees verder