Vijf Feelgood-films om Blue Monday te bestrijden

Door Redactie
Vijf Feelgood-films om Blue Monday te bestrijden

Blue Monday is naar het schijnt de meest deprimerende dag van het jaar. Maar met behulp van deze Netflix-films verander je deze druilerige maandag in een hartverwarmende feestdag!

Reclamestunt

Natuurlijk, wij weten ook wel dat Blue Monday ooit bedacht is als reclamestunt van een reisbureau om meer tropische vakanties te verkopen. Maar ook wij kunnen niet ontkennen dat het vandaag zo’n dag is die niet bepaald rijp is om geplukt te worden. De regen slaat tegen de ramen, er staat een fris windje en de lampen zijn nog niet uitgeweest op de redactie. Het perfecte weer dus voor een Netflix-sessie, maar dan wel met films die de zon doen schijnen, je hart verwarmen en een glimlach op je gezicht toveren. Dit zijn onze favorieten uit het feelgood-aanbod!

1. Grease

In deze zonnige filmmusical wordt de brave Sandy (Olivia Newton-John) verliefd op de stoere Danny (John Travolta). Door hun uiteenlopende karakters lijkt de liefde gedoemd te mislukken, maar gedurende het schooljaar komen de tortelduifjes er achter dat ze niet zonder elkaar kunnen. De tienerromance zit vol swingende zang- en dansnummers, met heerlijke meezingers als ‘You’re The One That I Want’, ‘Summer Nights’ en ‘Hopelessy Devoted to You’. Deze tijdloze evergreens maken Grease nog net zo onweerstaanbaar als veertig jaar geleden!

2. Intouchables

Deze filmhuishit is een van de bestbezochte Franse films aller tijden en het is niet moeilijk om te zien waarom. François Cluzet en Omar Sy spelen de sterren van de hemel in dit waargebeurde verhaal over een verlamde miljonair die een brutaal straatschoffie als verzorger krijgt. Het onwaarschijnlijke duo heeft weinig met elkaar gemeen, maar al snel ontstaat er een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Momenteel wordt er druk gewerkt aan een Amerikaanse remake met Kevin Hart en Bryan Cranston in de hoofdrollen, maar wij zweren bij het ontroerende origineel!

3. Finding Nemo

Finding Nemo is een van de beste Pixar-films ooit gemaakt, dus de lat voor het vervolg lag behoorlijk hoog. Gelukkig wist Pixar de hoge verwachtingen dubbel en dwars waar te maken. Net als zijn voorganger zit Finding Dory vol geweldige grappen, spectaculaire ontsnappingen en oogstrelende animatie. De show wordt gestolen door Ed O’Neill (Modern Family) in de rol van de chagrijnige septopus Hank.

4. School of Rock

Jack Black is op zijn best in de luidruchtige feelgood-film School of Rock. Hierin speelt Black een voormalig rockgitarist die een baantje neemt als invalleraar om wat geld te verdienen. Wanneer hij ziet dat zijn leerlingen een muzikaal talent hebben, schrijft hij hen in voor de talentenjacht Battle of the Bands. Regisseur Richard Linklater (Boyhood) leverde met School of Rock een hartverwarmende komedie af, die even stoer als ontroerend is.

5. Pete's Dragon

In deze geslaagde remake van de Disney-klassieker uit 1977 raakt het weesjongetje Pete bevriend met een draak die zich in het bos verschanst. Wanneer de buitenwereld echter lucht krijgt van het bestaan van de draak, moet Pete de volwassenen overtuigen om de groene lobbes niet gevangen te nemen. Pete’s Dragon is een voortreffelijke feelgood-film met een groot hart, uitstekende effecten en een geweldige cast bestaande uit jonge talenten en oudgedienden als Robert Redford.