Video: De meest memorabele Oscarspeeches

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Video: De meest memorabele Oscarspeeches

Video: De meest memorabele Oscarspeeches

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Blijdschap, tranen en een waslijst aan namen die je moet bedanken: een Oscarspeech geven is niet gemakkelijk. Deze speeches zijn onvergetelijk en verdienen eigenlijk een Oscar® voor beste Oscarspeech.

"You like me, you really like me!"

Eén van de meest gequote Oscarspeeches is die van Sally Field. Ze won een prijs voor Beste actrice in Places in the Heart in 1985. Er volgden veel parodieën nadat ze riep: "I can’t deny the fact that you like me, right now, you like me!”

"I love you, Tom Cruise!"

Cuba Gooding Jr. (Beste bijrol in Jerry Maguire, 1997) gaf misschien wel de leukste Oscarspeech. Hij trok zich helemaal niets aan van het Oscar-deuntje (wat betekent dat je het podium af moet) en ging gewoon heel enthousiast (en luid) door.

Tranendal

Halle Berry (Beste actrice, Monster’s Ball) schreef geschiedenis toen ze in 2002 als eerste donkere vrouw een Oscar® won. De actrice kwam niet uit haar woorden door het tranendal. Bekijk de andere meest memorabele Oscarspeeches in de video hierboven!

Oscars 2017

Kunnen we dit jaar nog meer onvergetelijke speeches toevoegen aan het lijstje? In de nacht van 26 op 27 februari worden de Oscars® 2017 uitgereikt, LIVE te volgen op Superguide.nl!

Lees verder