Viaplay breekt belofte en voert nieuwe prijsverhoging door

Viaplay wordt vanaf februari weer een paar euro duurder per maand. Dat bevestigt het aan de website Streamwijzer. Zij ontdekten vorig jaar al dat Viaplay een nieuwe prijsverhoging aan het plannen was, maar dat werd toen nog ontkend door het Zweedse concern.

Viaplay

De prijs voor Viaplay gaat met alle abonnementen omhoog en flink ook. Voor een jaarabonnement ben je 2,30 euro extra kwijt per maand. Dat wordt 12,79 euro per maand om precies te zijn. Een maandabonnement wordt precies 2 euro duurder en staat vanaf februari op 15,99 euro per maand.

KPN-klanten profiteren wat langer

Officieel gaat de verhoging van het jaarabonnement pas op 28 februari in omdat de eerste abonnementen maart vorig jaar ingingen. KPN heeft bovendien aan TotaalTV laten weten de prijsverhoging pas vanaf juli door te voeren, voor wie Viaplay met hun KPN-abonnement hebben afgesloten. KPN kijkt in de zomermaand jaarlijks naar al hun tarieven en voert dan pas wijzigingen door.

Viaplay ontkende prijsverhoging eerst

Niettemin is het een bittere pil, met name voor Formule 1-fans die vaker klaagden over de service van Viaplay. Streamwijzer ontdekte vorig jaar al via een aanbieding dat Viaplay mogelijk een prijsverhoging voor begin 2023 plande. Bij navraag werd dit ontkend door de Zweden.

In ruil voor de hogere prijs zijn kijkers dit jaar wel weer gegarandeerd van alle Formule 1-races, evenals uitzendingen van de Premier League, de Bundesliga en darts.