Vette trailer The Golem! Inclusief eng kind

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vette trailer The Golem! Inclusief eng kind

Vette trailer The Golem! Inclusief eng kind

|
|

Laatste update:

De film The Golem heeft nog maar een paar reviews van festivalgangers, maar het lijkt erop dat dit een bijzonder leuke avond griezelen gaat opleveren.

Gollum in een horrorfilm?

Nee, niet Gollum; Golem. Het verwijst naar een magisch wezen uit de Joodse folklore. Een soort uit klei of modder gemaakt, mens-achtige. In 1915, je weet wel, toen je oma nog een baby was, is er een stomme film gemaakt die The Golem heette. Ook de moeite waard. Trouwens, even off-topic: weleens de acteur achter Gollum de tweets van Trump zien lezen? Hilarisch. Maar even terug naar de trailer, kijk 'm hier:

Hoe? Wat?

De film gaat over en vrouw in een zwaar gelovige Joodse gemeenschap die is belegerd door buitenstaanders. Het zijn deze mensen die ervan overtuigd zijn dat deze Joden hen vervloekt hebben met de plaag. En daar zijn ze uiteraard niet zo blij mee. Om haar dorp te beschermen maakt de vrouw een wezen, naar het evenbeeld van haar overleden zoon (ja, het was dat of haar kat), maar die kleuter blijkt levensgevaarlijk. Kinderen in horror, het zijn de ergste!

Niks geen moddergooien

De film is van The Paz Brothers die eerder Jeruzalem regisseerde. Of zoals recensent van Horrorfreak News zei: Jeruzalem was kut, ik had geen zin in de film, maar wow wat geweldig. We zien sowieso van recensenten erg goede berichten over deze film. In februari 2019 gaat ‘ie in premiere, wanneer hij in Nederland komt… Dat is nog onduidelijk. Dus 1 woord: internet!

Kijk nou, we hebben de 1915 versie gewoon voor je opgesnuffeld!

Lees verder