Verraden Wie Is De Mol?-kandidaten wie er afvalt en wint?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Verraden Wie Is De Mol?-kandidaten wie er afvalt en wint?

Verraden Wie Is De Mol?-kandidaten wie er afvalt en wint?

|
|

Laatste update:

Bij aanvang van een nieuw seizoen Wie Is De Mol? wordt social media-analist Jaap van Zessen steeds weer opgetrommeld. Hij houdt de social media-pagina’s van de kandidaten goed in de gaten en het blijkt dat zij nogal wat sporen achterlaten. Jaap vertelt over zijn analyse aan het AD en 3FM.

Geheimhoudingsplicht

Al jaren weet Wie Is De Mol? de afvallers, winnaar en De Mol goed geheim te houden. De kandidaten moeten dan ook een boete van 250.000 euro betalen als ze de uitkomst verklappen. Maar wanneer Jaap zijn analytische vermogen loslaat op hun social media-kanalen, is de uitslag vaak een stuk dichterbij!

Hoe weet je dat?

We weten al dat de opnames vaak drie weken duren. Jaap heeft ontdekt dat 7 van de 10 kandidaten vorig jaar tussen 14 mei en 7 juni niets op Twitter, Facebook en Instagram plaatsten. Grote kans dus dat de opnames in de Verenigde Staten toen plaatsvonden. Interessanter om te weten, is natuurlijk wie er afvallen of in de finale staan. Daarvoor kijkt Jaap welke kandidaten er tijdens de opnameperiode heel actief of juist heel stil op social media waren. Ook worden er tijdens Wie Is De Mol? vriendschappen voor het leven gesloten. Als een kandidaat maar weinig andere kandidaten of medewerkers toevoegt op kanalen, is hij/zij er waarschijnlijk snel uitgevlogen!

Wie wie wie?!

- Tekst hieronder bevat mogelijke spoilers! -

Maar wie vallen er volgens Jaap als eerste af? De grootste kanshebber is Roos Schlikker. Niet alleen plaatste zij tijdens de opnames meer dan 20 tweets (die inmiddels verwijderd zijn), ook is de schrijfster toentertijd gespot in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Ook voor Sigrid ten Napel ziet het er slecht uit. De Penoza-actrice was enorm actief op social media: ze plaatste meerdere foto’s en reageerde meermaals op andermans berichten.

Ook Vincent Vianen werd door Jaap betrapt. Hij pakte het slimmer aan en was tijdens de opnames muisstil op social media. Maar op 7 juni, de dag dat alle kandidaten weer actief werden, had hij opeens drie YouTube-filmpjes klaar. Tijd over gehad, misschien?

De hamvraag blijft: Wie. Is. De. Mol? Daar komen we waarschijnlijk écht pas in de finale achter. Wat Jaap wel durft te beweren is dat Jeroen Kijk in de Vegte waarschijnlijk héél ver komt. Hij volgt als enige kandidaat alle andere deelnemers én mensen uit het productieteam van AVROTROS. Verder liet hij geen enkel spoor achter. Die tactiek kennen we van oud-finalisten Tim Hofman en Klaas van Kruistem. Wat denk jij?

Wie is De Mol? begint zaterdag om 20:25 uur op NPO1.

Lees verder