Michel Perridon en Albert Verlinde

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Michel Perridon en Albert Verlinde

Verhitte discussie in Op1: 'Kap nou, Albert!'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Albert Verlinde - de schrik van menig BN'er - kreeg het gisteren in talkshow Op1 lichtelijk aan de stok met ondernemer Michel Perridon, die je ook zou kunnen kennen van NPO 1's investeerdersshow Dragons' Den. Michel greep in toen Albert het woord nam en schoot uit zijn slof!

Perridon en collega-ondernemer Yves Gijrath zaten in Op1 om te praten over het effect van de coronacrisis op ondernemers. Ze vrezen voor 'het failliet van de BV Nederland' en vinden het 'onbegrijpelijk dat er in de strijd tegen corona niet meer wordt gedaan met de Nederlandse ondernemersgeest'. 

Geduld hebben

Albert Verlinde, niet vies van een verbale fittie, zat aan tafel om te praten over zijn werk als VVD-Raadslid in Vught. Hij begon na een gesprek over coronamutaties een verhaal over geduld hebben in de coronadiscussies. "Ik denk aan de andere kant ook: laten we geduld hebben. Snap je? Ik snap dat iedereen denkt: we willen, we willen, we willen, maar…" Michel wist niet wat 'ie hoorde en brak in!

De slechtste film op Netflix ooit is…meer

Michel vs. Albert

Kap nou Albert! Met je ‘geduld’, man!", stribbelde Michel tegen vanuit de zijlijn van de studio. "We zijn er een keer klaar mee!" Albert had zijn weerwoord direct klaar. "Maar je bent gewoon aan het gokken met mensenlevens. Als je dat wil doen, dan moet je dat doen, ik vind het prima."

'Rustig, rustig'

Vervolgens probeerde Michel 'm te kalmeren. "Rustig, rustig." Nee, antwoordde Albert weer, "jij begon volgens mij". De heren kibbelden nog even door. "Kijk nou naar mijn omaatje: die zit al acht maanden een soort van opgesloten. Krankzinnig. En je bent van de VVD man! Probeer het een beetje positief te brengen!", sneerde Michel. Dat vond Albert dan weer "een beetje flauw": "Je kunt haast hebben met z’n allen, maar ik ben heel lang de directeur van Stage Entertainment geweest en de verantwoordelijkheid voor al die mensen en hun gezondheid hebben, dat is nogal wat. Daar moet je tijd voor hebben.

De fittie tussen Michel en Albert is vanaf 22:15 te zien als je Op1 terugkijkt via NPO Start.

Lees verder