Fred van Leer

Veronica Superguide logo
Fred van Leer

Fred van Leer opgelucht: verdachte overval-zaak opgepakt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Een tijdje terug probeerden twee mannen in PostNL-kostuum de woning van Fred van Leer binnen te dringen, waarna de presentator 'voor zijn leven moest trappen' tegen de gewapende overvallers. Gelukkig mislukte de overval en er is nu één verdachte opgepakt.

Dat maakt de politie Rotterdam bekend op twitter. Het gaat om een 22-jarige man die gisterenavond is opgepakt. De tweede man is nog niet gepakt.

Donderdag 3 december: Virtuele Superguide Pubquiz!

'Enorm opgelucht'

"We zijn door de politie geïnformeerd hierover. Fred is enorm opgelucht", zo vertelt zijn management aan RTL Boulevard. "Verdere details weten wij niet. Dat loopt via de politie en de recherche. Wel willen wij de politie en de recherche heel erg bedanken voor hun harde werken en inzet."

Trappen voor zijn leven

De overvallers hielden Fred onder schot op die bewuste ochtend, zo vertelde hij eerder. "Ik heb getrapt voor m'n leven. Ze vielen ook nog een keer allebei naar beneden.” Uiteindelijk viel Fred zelf ook naar beneden, waaraan hij een gekneusde rib heeft overgehouden. “Ik ben beneden tegen een zware bloempot gevallen. Ik heb geen klappen gekregen. Ze zijn niet mijn huis binnengekomen, alleen mijn trappenhuis.

Lees verder