Beau van Erven Dorens in talkshow Beau op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beau van Erven Dorens in talkshow Beau op RTL 4

Veel lof voor Beau: wil Volkert van der G. niet aan tafel

|
|

Laatste update:

Beau van Erven Dorens oogst veel lof en waardering bij kijkers. Hij nam gisteren namelijk fel afstand van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Beau zou Volkert nooit, maar dan ook nóóit een podium geven.

Gisteren was het precies 18 jaar geleden dat Volkert Pim Fortuyn vermoordde. Peter R. de Vries, die aan tafel zat bij Beau, vroeg zich af of de presentator hem ooit zou willen verwelkomen in zijn show. "Nee, nooit. Nooit van mijn hele leven. Het is het eerste wat ik meteen voel", aldus een felle, goudeerlijke Beau.

Haat

"Ik wil die man nooit een podium geven en ik wil ook niet als een man bekendstaan die zo’n man gaat interviewen", vervolgt Beau. Peter zou overigens wel naar zo'n interview kijken, mocht de NPO 'm wel een podium willen geven, bijvoorbeeld. Beau: "Ik heb daar helemaal niks mee. Ik haat die man, ik vind het een verschrikking". Volgens de RTL-ster verloor Nederland zijn onschuld na de moord op Fortuyn en later Theo van Gogh. "Dat meen ik ook echt. Ik was bang."

Reacties

Beau, die een tijdje geleden een slechte beurt maakte (althans: dat vond Angela de Jong), ging maandag van start met zijn talkshow. Hij nam daarmee het stokje over van Eva Jinek en deed dat volgens kijkers met verve. Diezelfde kijkers lieten zich gisteren ook horen na Beau's uitspraken. "Ik vond je al een held, maar nu heb je mijn hart gestolen", klinkt het op twitter.

Beau is elke werkdag rond 21:25 uur te zien op RTL 4.

Lees verder