Eva Jinek in talkshow Jinek op NPO 1

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek in talkshow Jinek op NPO 1

Veel kritiek op Jinek om ‘moorkoppen’-rel

|
|

Laatste update:

Gisteren ontving Eva Jinek Jurgen Verwoerd aan haar talkshowtafel. Deze bakker kwam deze week veel in het nieuws nadat hij besloot de naam 'moorkop' niet meer te gebruiken en het gebakje voortaan 'roomkop' gaat noemen. Kijkers verwijten Jinek dat ze in een 'marketingtruc' is getrapt.

Eva, die momenteel tikken uitdeelt in een felle talkshowstrijd, zorgde gisteren voor veel reuring op twitter. Ze interviewde de bakker over zijn beslissing. Jurgen Verwoerd vindt de naam 'roomkop' ongepast. "Omdat je anno 2020 niet meer een naam moet willen hebben die verwijst naar discriminatie", zo zei hij bij Hart van Nederland. Naar eigen zeggen ontstond er daarna een dreigende situatie in zijn winkel. "Een aantal mensen" zouden op dreigende toon een moorkop zijn komen eisen in de bakkerij. In Jinek vertelde hij over de bakken met online verwijten die hij over zich heen kreeg:

Gebakken lucht?

Veel kijkers vragen zich af af Jurgens verhaal niet toch een gevalletje 'gebakken lucht' is. Zo deelt men een filmpje waaruit zou blijken dat de dreigementen wel meevallen, al houdt Jurgen zelf vol dat de toon toch echt wel dreigend was. Hij had niet voor niets zijn winkel moeten sluiten, zo verweert hij zich. Hij heeft ook de politie ingeschakeld.

Woest

Nou, zoals je leest waren de reacties niet mals. Ook Shownieuws-deskundige en Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker zat verbolgen naar de uitzending te kijken. "Was er nou echt geen enkele beledigde Moor te vinden voor aan tafel, redactie van Jinek?", vraagt hij zich af in een stel boze tweets.

Uitzending gemist? Je kunt Jinek hier terugkijken!

Lees verder