Vanavond op tv: Vrouwen die Varen, Het Roer Om en Hoedan

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Vrouwen die Varen
© PowNed

Vrouwen die Varen - NIEUW

20.25 - NPO 3

Na Meiden die Rijden en Vrouwen die Bouwen duikt PowNed opnieuw in een beroepsgroep die qua vrouwen ernstig onbemand is: de zeevaart. Zo draait loods Maaike haar roer er niet voor om om de meest kolossale containerschepen naar de juiste steiger te navigeren. Ook Sabine schrikt niet van hoog water: zij stuurt haar cruiseschip vol senioren al jaren over de Rijn.

Het Roer Om

20.30 - SBS6

Met hun bonte pruiken, hoge hakken en rode lippen krijgen Jesse en Bart hun publiek al jaren in de lampen. Om hun drag act mondiaal uit te rollen, besluit het duo om samen met Jesses echtgenoot Jeremy de koffers en beautycases te pakken naar het centrum van de drag: Playa del Ingles op het homovriendelijke feest­-eiland Gran Canaria. Maar tijdens de voorbereidingen om de drag queen bar van de grond te krijgen, gaat van alles mis, waardoor het nog maar de vraag is wanneer ze open kunnen.

Hoedan - NIEUW

21.52 - NPO 3

Kwetsbaarheid is een beetje vies en hoort volgens sommigen vooral bij zwak zijn. De 25-jarige Auke vraagt zich daarom af waarom mensen überhaupt kwetsbaar willen zijn. Want wat is daar nou in vredesnaam het nut van? Samen met Doeta, Tarik, Joshua, Bas en Nanook gaat hij op onderzoek uit. Zo staat hij in de ring bij Kamp van Koningsbrugge-commando Dai Carter, die juist alleen maar voordelen van kwetsbaarheid ziet.