Vanavond op tv: The Incredible Dr. Pol, De Geknipte Gast en Parasite

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

The Incredible Dr. Pol

The Incredible Dr. Pol - START

21.00 - National Geographic

Zo lang hij zich kan herinneren, zit Jan Pol tot zijn ellebogen in de koeien én in het werk. Niet heel vreemd; de van oorsprong Drentse dierenarts heeft met zijn Pol Veterinary Services de adressen van zo’n 18.000 dieren in zijn rolodex staan. En ook al is hij de pensioen­gerechtigde leeftijd al vijftien jaar gepasseerd, van rustig aan doen wil het fenomeen nog niets weten.

De Geknipte Gast

21.04 - NPO 2

Voor de kijkers van Goede Tijden, Slechte Tijden en Onderweg naar Morgen was Arthur Japin in de jaren 90 een bekend gezicht. Vervolgens maakte de acteur een verrassende carrièreswitch: hij ging schrijven en werd een van de bestverkochte auteurs van Nederland. Deze week is Japin te gast in De Geknipte Gast. Met de historische roman Een schitterend gebrek boekte de schrijver in 2003 zijn grootste succes tot op heden en Maar buiten is het feest werd in 2020 verfilmd. Vorig jaar, toen Japin zijn 25-jarig schrijverschap vierde, werd de auteur onderscheiden met een lintje.

Parasite - TOPFILM

23.30 - NPO 2

De familie Kim is arm. Ze verdienen de kost met het vouwen van pizzadozen voor een lokale pizzaketen. Tot zoon Ki Woo (Woo-sik Choi) als bijlesleraar aan de slag kan bij de rijke familie Park. Hij weet ook voor zijn ouders en zijn zus werk te regelen in huize Park. Zo nemen de Kims het leven van de Parks stukje bij beetje over.