Vanavond op tv: Portretten van Krabbé, Blown Away en Harry Potter and the Chamber of Secrets

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Portretten van Krabbe
© David Vaessen AVROTROS

Portretten van Krabbé - NIEUW

20.30 - NPO 2

Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

Blown Away - START

22.20 - History

Treinbanen, potten, boeketten en zandkastelen; de afgelopen jaren werden er voor het oog van de draaiende camera de meest ingewikkelde dingen in elkaar gelijmd of gekneed. Een van de onbekendste sterren aan het knutselfirmament is Blown Away, waarin tien glaskunstenaars met hun glazen creaties de jury letterlijk omver proberen te blazen. Het tweede seizoen start met een knal: blaas een kunstwerk dat laat zien wie je precies bent.

Harry Potter and the Chambers of Secrets

20.30 - Paramount

Na een nare zomervakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter (Daniel Radcliffe) terug naar tovenaarsschool Hogwarts voor het tweede schooljaar. Het wordt weer geen rustig jaar voor Harry en zijn vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson). Integendeel: huiself Dobby waarschuwt Harry dat hij gevaar loopt.