Vanavond op tv: Ontvoerd, Keuringsdienst van Waarde en Fight or Flight

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Ontvoerd
© RTL

Ontvoerd

20.30 - RTL 4

Olaf denkt een gelukkig gezin te vormen met zijn flamboyante Colombiaanse vriendin en hun zoontje Maxi. En lange tijd lijkt er ook geen vuiltje aan de lucht. Maar de donderwolken pakken zich boven hem samen als hij erachter komt dat zijn vriendin dingen voor hem verborgen houdt. Nadat hij haar hiermee confronteert, verdwijnt ze samen met hun spruit met de noorderzon. Na enig speurwerk wordt duidelijk waar ze naartoe zijn gevlucht: Colombia. Omdat Olaf geen idee heeft waar de twee precies zijn, worden John en zijn team opgetrommeld.

Keuringsdienst van Waarde

20.33 - NPO 1

Na het oeverloze gesleep met hompen, koos ook kaas voor gemak met plastic pakjes kaasplakjes. Voorgesneden plakjes kaas, waar geen schaaf aan te pas hoeft te komen, direct voor op de boterham. Maar hoe kan dat eigenlijk: al die plakken precies even groot en lang? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de knappe kaaskop die het hun uit kan leggen.

Fight or Flight - NIEUW

22.04 - NPO 3

Wat doe je als de bommen vallen en de vijandelijke tanks jouw stad binnen komen rollen? Grijp je naar een wapen of pak je toch je biezen? In Fight or Flight portretteert Sahil Amar Aïssa mensen die totaal anders hebben gereageerd op levens­bedreigende (oorlogs)situaties. Zoals de Irakese Aelaf en Ashraf, die nog kinderen waren toen ze samen met hun moeder op de vlucht sloegen voor de jihadisten van IS. Een groot contrast met hun neefje Azeez, dat met zijn ouders achter­bleef in Mosoel.