Vanavond op tv: Marble Mania, Freeks Saturday Night Safari en The Prestige

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Marble Mania

Film: The Prestige

20.00 - Paramount

Londen, eind negentiende eeuw. Het gaat gruwelijk mis tijdens een voorstelling van de jonge illusionisten Alfred Borden (Christian Bale) en Robert Angier (Hugh Jackman). Een ingewikkelde truc mislukt en assistente Julia – Roberts vrouw – komt daarbij om het leven. Dat is het begin van een felle concurrentiestrijd tussen Alfred en Robert.

Marble Mania - START

20.30 - SBS6

Qua format had het prima tussen de bijna ontelbare SBS6-flops gepast, maar Marble Mania bleek – in tegenstelling tot horrorshows als Vier is teveel, De NIX Factor en Avastars – wél een groot succes. De knikkerbaan wordt daarom weer uit het magazijn gevist voor een nieuw seizoen. De eerste bekende koppen die de mini's, bonken en knotsen met een noodvaart door de baan laten gieren: Thomas Berge, Wolter Kroes en Frans Duijts.

Freeks Saturday Night Safari - START

20.29 - NPO 1

In 2016 navigeerde Freek Vonk ons in De Super Freek Show al dwars door het dierenrijk, maar de BN'er-quiz bleek uiteindelijk geen lang leven beschoren. In Freeks Saturday Night Safari neemt Freek opnieuw twee teams van BN’ers mee op ontdekkingstocht door Moedertje Natuur. De reis start op de legendarische graslanden van Noord-Amerika. Een extreem gebied in de schaduw van de Rocky Mountains, waar dieren en planten spelen met vuur.