Vanavond op tv: Make Up Your Mind, Detective van der Valk en The Empire Strikes Back

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's of films van de avond!

Van der Valk
© KRO NCRV

Make Up Your Mind - FINALE

20.00 - RTL 4

In de finale krijgen Nikkie de Jager en Fred van Leer hulp van twee ervaringsdeskundigen. Soy Kroon en Jamai Loman stonden het afgelopen seizoen zelf in de finale. Soy kwam als dragqueen Dee Dee Sky als winnaar uit de bus. Kunnen zij de laatste dragqueens ontmaskeren en een daarvan kronen tot ultieme koningin?

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back - FILM

20.00 - Veronica

Han Solo (Harrison Ford) en prinses Leia (Carrie Fisher) vluchten voor de troepen van Darth Vader, maar worden gevangengenomen. Luke Skywalker (Mark Hamill) weet te ontsnappen en gaat op zoek naar Jedi-meester Yoda, die hem moet helpen zijn vrienden te bevrijden. Als hij in de val gelokt wordt, doet hij een schokkende ontdekking.

Detective van der Valk - START S3

22.29 - NPO 2

Een onaan­gename verrassing. Die wachtte commissaris Piet van der Valk aan het eind van het vorige seizoen van de zich in Amsterdam afspelende Britse misdaadserie Detective van der Valk. Zijn vaste ‘knipperlicht-relatie’-vriendin Lena gaf te kennen dat ze uiteindelijk toch niet met hem verder wilde en zelfs op het punt stond om te trouwen met iemand anders. Bij het begin van het derde seizoen komen ze elkaar onverwacht toch weer tegen, vertelt haar vertolkster Loes Haverkort, en dat levert een vrij ongemakkelijke scène op.