Vanavond op tv: Het Verhaal van Vlaanderen, Inside the Heist en Draadstaal

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Het Verhaal van Vlaanderen
© VRT MAX

Het Verhaal van Vlaanderen - START

20.23 - NPO 1

Geïnspireerd door het gigantische succes van Het Verhaal van Nederland duiken ook onze zuiderburen in de geschiedenis van hun land. Want dat de huidige bewoners niet de eersten zijn die op dit grond­gebied rondscharrelen, is – in goed Vlaams – evident. In Het verhaal van Vlaanderen neemt Tom Waes een diepe duik in de (pre-)historie. Het startpunt: 38.000 jaar geleden, op de steppe die toen Vlaanderen vormde.

Inside the Heist - NIEUW

20.30 - Discovery

Ze lijken wat op de criminele strapatsen van George Clooney, Mark Wahlberg en co., maar hoewel de zes spectaculaire kraken uit Inside the Heist in de verte wat doen denken aan Ocean's Eleven en The Italian Job, kwam er hier geen filmscript aan te pas. We trappen af bij onze zuiderburen, waar een Italiaanse bende op 16 februari 2003 met ruim 100 miljoen dollar aan diamanten en ander waardevol spul het Antwerpse Diamond Centre uitwandelde. Hoe flikten ze dat?

Draadstaal - NIEUW

21.16 - NPO 3

De Pantomime­spelers, de Formule 1-analyses van Annelies, een wekelijks First Date, Fred en Ria, Jopie in Leon's typisch-Hollandse snackbar en de weersvoorspellingen van The Againman; Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven geven opnieuw een stem aan de Nederlanders die zich met een welhaast bovenmenselijke inspanning door allerhande persoonlijke en maatschappelijke crises heenslaan.