Vanavond op tv: Eus' Boekenclub, Bed & Breakfast en Erin Brockovich

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Eus' Boekenclub

Eus' Boekenclub - START

19.50 - NPO 2

Met De Telegraaf-journaliste Kitty Herweijer als nieuwe seizoenkaarthouder duikt Özcan Akyol tijdens de Boekenweek opnieuw in de wondere wereld van de literatuur. Samen met een leesclub vol bekende smaakmakers ontleedt hij boeken, een (nog) onbekende schrijver draagt voor uit eigen werk en verzamelaars delen hun passie. Nog meer goed nieuws voor de liefhebber van het boek: Eus’ Boekenclub keert in april terug met een 12-delige serie.

Bed & Breakfast

21.25 - NPO 1

Op het erf van Herman en Tineke Keijzer uit het Noord-Hollandse Berghout is het dringen geblazen. Naast het huis waar hun dochter met haar gezin woont, vind je er een 19de-eeuwse stolp­boerderij, die het duo in twee jaar eigen­handig verbouwde tot huis, kangoeroewoning voor hun hoogbejaarde ouders én B&B. Het stel neemt conculle­ga’s Laura & Joshua en Joyce in een huifkar mee naar een zorgboerderij. Maar of het trio daar nou echt vrolijk van wordt…

Film: Erin Brockovich

20.25 - RTL 8

Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.