Vanavond op tv: De Nieuwe Vermeer, Linksom of Rechtsom - Pauw's Verkiezingsdebat en The Lord of the Rings

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

De Nieuwe Vermeer

De Nieuwe Vermeer

20.20 - NPO 1

Met een formaat van 142 bij 160 cm is De drie Maria’s aan het graf van Christus het grootste werk van de zes spoorloos verdwenen schilderijen van Vermeer. Terwijl een kudde creatievelingen het enorme doek weer tot leven probeert te brengen met de hulp van weefgetouwen en fotocamera’s, pakken meesterschilders Yvonne en Satindra het net even anders aan: zijn kruipen letterlijk in Vermeers huid om het werk exact na te kwasten. Wie doet dat het best?

Linksom of Rechtsom - Pauw's Verkiezingsdebat

21.20 - NPO 1

De komende tijd zijn er nogal wat belangrijke afslagen te nemen. Over klimaat, wonen, economie en asiel. Maar op wie moet je tijdens de Provinciale Statenverkiezingen nou in vredesnaam stemmen? Om duidelijkheid te scheppen in de politieke chaos gaan onder leiding van debatleider Jeroen Pauw VVD’ers Mark Rutte en Edith Schippers de confrontatie aan met het linkse blok: PvdA’er Attje Kuiken en Jesse Klaver van GroenLinks. Gaan we straks links- of toch weer rechtsom?

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

22.30 - Paramount

Hobbit Frodo (Elijah Wood) trekt samen met zijn reisgenoten naar de Doemberg in het duistere Mordor om Saurons kwaadaardige ring te vernietigen. Die heeft hij in zijn bezit gekregen en mag niet in verkeerde handen vallen.