Vanavond op tv: Bij Van Duin Op De Achterbank, Sporen van Oorlog en Spider-Man

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Bij Van Duin Op De Achterbank
© Omroep MAX

Bij Van Duin Op De Achterbank - SLOT

21.34 - NPO 1

Met Herman Finkers naast ’m op de achter­bank zet André van Duins oldtimer koers naar Theater Hof 88 in Almelo. Een belangrijke plek voor de caba­re­tier in ruste: in 2014 werd de theaterzaal ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag omgedoopt tot Herman Finkers Zaal. Tijdens de rit door Almelo onthult Finkers dat hij eigenlijk fietsen­maker had willen worden én dat er misschien nog ruimte is voor een toegift. 

Sporen van Oorlog - NIEUW

22.15 - NPO 2

Net als veel andere oorlogsslachtoffers hield de in 2018 overleden Wim Aloserij zijn lippen stijf op elkaar over de gruwe­lijkheden die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog onderging. Maar door zijn zwijgen heeft Wims kleindochter Juliette nog ontelbaar veel vragen die ze hem niet meer kan stellen. Dolores Leeuwin neemt Juliette mee langs historici en ooggetuigen om zo het oorlogsverhaal van haar opa beter te kunnen begrijpen.

Film: Spider-Man

20.25 - RTL 7

Na een beet van een radioactieve spin verandert het leven van scholier Peter Parker (Tobey Maguire) drastisch. Ineens heeft hij bijzondere krachten: hij heeft de eigenschappen van de spin overgenomen. Peter besluit die krachten te gebruiken om goed te doen: als Spider-Man gaat hij de strijd aan met meesterschurk Green Goblin (Willem Dafoe).