Vanavond op tv: Bij Ons Op De Boerderij, The Passion Hemelvaart en Nick, Simon & Kees: The Beatles

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's of films van de avond!

passion
© kroncrv

Bij Ons Op De Boerderij - NIEUW

20.30 - RTL 5

Op de boerderij gaat het wekkertje elke morgen om vijf uur. Er moet worden gemest, gegierd, gemolken, gezaaid en geoogst. Akkers worden omgeploegd, kalfjes worden geboren en eieren worden geraapt. In Bij Ons Op De Boerderij volgen we vier gezinnen terwijl ze alle boerenballen in de lucht proberen te houden. Twee dingen hebben de gezinnen gemeen: de hechte familiebanden én de liefde voor het boerenvak.

The Passion Hemelvaart

20.34 - NPO 1

Na het succes van The Passion slaan KRO-NCRV en de Protestante Kerk opnieuw de handen ineen om een vers hoofdstuk aan het levensverhaal van Jezus toe te voegen. Want hoewel Jezus op Witte Donderdag werd gekruisigd, was Zijn verhaal nog lang niet klaar. In The Passion Hemelvaart is het Maria Magdalena (Bertrie Wieringa) die als eerste ontdekt dat het graf van Jezus leeg is en vervolgens een bijzondere boodschap ontvangt.

Nick, Simon & Kees: The Beatles - NIEUW

21.31 - NPO 1

Hoewel de muzikale echtscheiding van Nick en Simon inmiddels een feit is, gaat het voormalig palingpopduo tóch weer samen op pad. Met de Volendamse huisnar Kees in hun kielzog duiken de mannen dit keer in het verhaal van The Beatles. De eerste stop is in Liverpool, de stad waar John Lennon, Paul ­McCartney, George Harrison en Ringo Starr opgroeiden en hun eerste muzikale stappen zetten. Hier bezoeken ze onder andere voormalig weeshuis Strawberry Field, waar een tentoonstelling over John Lennon is ingericht.