Vanavond op tv: Big Brother, Verborgen Verleden en Life After Lockup

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Big Brother
© RTL

Big Brother: De Finale - FINALE

20.00 - RTL 5

Zwiepten de deuren van het Big Brother-huis vroeger pas na honderd dagen open, dit keer mogen de finalisten al na 86 dagen van hun vrijheid genieten. En er waren dit seizoen meer wijzigingen: zelfs de kortste douchebeurt moest afgerekend worden met speciale ‘coins’ en dankzij sociale media wist het elfkoppige gezelschap precies wat er buiten de muren van de met camera’s gevulde container gebeurde. Wie wint de poet en mag zich de opvolger noemen van Salar? 

Verborgen Verleden

20.35 - NPO 2

Zoals bij veel inwoners van Charlois en Rotterdam-Zuid in de jaren 40 en 50, klotsten de guldens ook bij de familie Bruijs niet bepaald tegen de plinten. De schrille armoede die Joke zelf heeft gekend, was ook haar voorouders niet vreemd. De duik in haar wortels leidt haar langs de tragiek van haar voorouders die zich, volgens goed Rotterdams gebruik, tóch altijd staande wisten te houden. 

Life After Lockup 

21.00 - TLC

Met de een achter de tralies en de ander in de vrije wereld hebben de tortels uit Love After Lockup elkaar jarenlang enkel via het geschreven woord kunnen beminnen. Maar als de poorten van de petoet eindelijk open­zwaaien, lijkt niets een lang en gelukkig leven nog in de weg te staan. Nou, toch wel. De bajesklanten blijken er namelijk meer dan eens een roedel penvriendinnen of zelfs een heel gezin op na te houden. Zoals Michael. Zijn vrouw en kinderen wachten braaf op zijn behouden thuiskomst, net als zijn vriendin Megan.