Vanavond op tv: Avastars, MAX PubQuiz en Stonehouse

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Avastars
© Talpa

Avastars - FINALE

20.30 - SBS6

Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle? 

MAX PubQuiz - START

21.26 - NPO 1

De pubquiz is populairder dan ooit. In stad en land slaan jong en oud massaal aan het quizzen. Ook in de MAX PubQuiz is het al drie seizoenen feest. Met Sybrand Niessen als quizmaster strooien telkens zes teams met hun kennis over geschiedenis, muziek, sport en eten & drinken. Sybrand wordt dit seizoen als vanouds bijgestaan door pianovirtuoos Jan Rietman en een wisselende bekende bar­-keeper. Deze week is dat Kim-Lian van der Meij. 

Stonehouse - START

23.07 - NPO 2

Eind jaren 60 kan het niet op voor de Britse politicus John Stonehouse. Hij is gelukkig getrouwd, zijn carrière zit in de lift en hij verdient een extra zakcentje door informatie door te spelen aan een Tsjechische spion. Begin jaren 70 dondert zijn zorgvuldig opgebouwde imperium in elkaar als zijn partij de politieke macht verliest en John wordt beschuldigd van fraude en spionage. Om uit zijn benarde positie te ontsnappen, bedenkt hij een bizar plan.