Vanavond op tv: Anoniem, Klassiekers met Kleinsma en Roofkunst

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's of films van de avond!

anoniem
© BNNVARA

Anoniem - NIEUW

20.33 - NPO 1

Het leven van geschiedenisdocent Jurre Jansen (Jeroen Spitzenberger) bevindt zich in een sleur. Zijn echtgenote, officier van justitie Saar (Anniek Pheifer), slaapt meer op kantoor dan thuis en bij zijn puberkinderen staat hij al maanden op de negeerstand. Als Jurre op hun vaste vrijdag-frietavond een meisje uit een penibele situatie redt, besluit hij dit thuis te verzwijgen. Zijn heldendaad blijkt echter meer in gang te zetten dan hij ooit kon vermoeden.

Klassiekers met Kleinsma - START

21.25 - NPO 1

De vaderlandse kleinkunst kent nogal wat muzikale pareltjes. In Klassiekers met Kleinsma duikt Simone Kleinsma elke week met een andere theater­maker in de nationale schatkist om een stofdoek over deze klassiekers te halen. Creatieve duizendpoot Loes Luca schuift dit derde seizoen als eerste aan. De Rotterdamse acteert de sterren van de hemel en speelt de zalen in het land plat met haar nieuwste voorstelling. Waarom is Zeur niet haar lijflied en wat heeft Loes met The Bandy Brothers?

Roofkunst - START

22.15 - NPO 2

Europese musea hangen en liggen vol met voorwerpen van koloniale herkomst. Soms gekocht of gekregen, af en toe geroofd of op anderszins dubieuze wijze de collectie ingefietst. In Roof­kunst duikt Erik Dijkstra in het ware verhaal achter kunst waar een luchtje aan zit. In deze eerste aflevering: de diamant van Banjarmasin. De steen was ooit eigendom van de sultan van Banjarmasin, maar ligt inmiddels al even te blinken in het Rijksmuseum.